VIDEO – Asta-i România! Cinci frați trăiesc în vârf de munte, alături de părinți. Au încetat să mai spere la un trai mai bunCinci prunci, frați de sânge, cu codrul și vântul trăiesc într-o lume, de care mulți dintre noi nici nu știm că mai există. Aici, în vârf de munte, copiii se pregătesc pentru ziua de mâine, când se vor desprinde de raiul lor și vor ajunge la oraș. Viața în cătun e pe cât de frumoasă, pe atât de grea, spun cu amar părinții, care nu vor să-și vadă copiii călcându-le pe urme.


In articol:


Acolo unde credeam că nu mai sunt oameni, că au rămas doar sălbăticiunile să stăpânească locurile, acolo unde, de teamă, se termină pașii noștri, încep pașii lor.

Suntem într-un cătun din Munții Apuseni, de unde iarna nu se dă dusă așa ușor, iar dimineața asta geroasă adună încă nori de ninsoare pe cer. Batem la poarta unei căsuțe, între pereții căreia aveam să descoperim o familie frumoasă de moți, oameni buni și blânzi care trăiesc o viață aspră aici, departe de lume.

Cinci frați își duc amarul într-un cătun din Munții Apuseni

„- Cinci copii aveți, nu?

– Cinci!

– Cum e cu cinci copii aici?

– Păi, e foarte greu, mai ales în timp de iarnă… trebuie să meargă pe jos până la școală.

Ăsta-i bai mare. Nu poate urca microbuzul, că nu e 4×4. Numai pe timp de vară. Îs pantele astea abrupte! Dacă se întâmplă ceva… mai bine merg pe jos”.

Citește și: Incredibil care a fost visul de o viață al acestei femei! Totul s-a îndeplinit acum, la vârsta de 92 de ani

S-au făcut 17 ani de când Ioan și Sabina au ajuns pe coama asta de deal și s-au hotărât să își construiască o căsuță pentru a-și întemeia o familie. De atunci, sub același acoperiș își duc viața în tihnă, alături de copiii lor.

Citeste si: 10 alimente care scad acidul uric

Citeste si: Salvatorii, alertați că un al treilea cadavru ar pluti pe Mureș. Un trecător a sunat la 112- wowbiz.ro

Lumea în jurul lor s-a schimbat, s-a împuținat și rostul vieții, parcă nu mai e cum era.

Citește și: VIDEO- Un medic din Oradea a revenit să profeseze în țară. A preferat să-și ajute semenii în defavoarea banului

Bărbatul e meseriaș în lemn, dar la ce-i mai folosește munca asta acum? Nimeni nu mai e interesat de ciuberele sale, cu care înainte bătea țara în lung și-n lat, ca să câștige un ban cinstit. Acum, muncește cu ziua cum poate pentru 50 de lei. De nevoie a trebuit să-și vândă și calul, care îi era de atâta ajutor. Nu mai are nicio speranță că-și va mai găsi un loc de muncă, mai ales ca mina din Arieșeni, fabrica de la Gârda, combinatul de la Câmpeni au fost închise.

Șapte suflete înghesuite în două cămăruțe, dintre care una e bucătăria: aici dorm, aici mănâncă, aici își cresc copiii, departe de apucăturile lumii moderne cu care noi, ceilalți suntem obișnuiți.

Părinții celor cinci copii au încetat să mai spere la un trai mai bun

Bogdan e în clasa a VI-a și e…

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema