Victorii așteptate pentru candidații pro-Kremlin la primele alegeri locale organizate în Rusia de la începutul invaziei din Ucraina

Candidaţii susţinuţi de Kremlin au obţinut victoriii, aşa cum era de aşteptat, la primele alegeri locale ținute în Rusia de la începutul invaziei din Ucraina, relatează agenția de presă dpa, care citează presa rusă.

FOTO EPA-EFE

Toţi cei 14 guvernatori în exerciţiu care candidau pentru un nou mandat şi-au menţinut posturile, iar partidul Rusia Unită şi-a păstrat majoritatea în aproape toate legislativele regionale şi locale, potrivit Agerpres. 

Au fost chemaţi la vot, de vineri până duminică, alegători din peste 80 de regiuni ruse.

Observatori independenţi ai organizaţiei Golos au denunţat numeroase semne de fraudă, dar autorităţile ruse au raportat că nu au fost înregistrate încălcări majore ale regulilor electorale.

Înainte de scrutin, reprezentanți ai opoziţiei s-au plâns că autoritățile nu au permis participarea unor candidaţi care au luat poziţie împotriva războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Cel mai bun rezultat dintre guvernatori a fost obţinut de liderul republicii Buriatia, Aleksei Țidenov, cu 86,23%, iar cel mai modest, din punctul de vedere al Kremlinului, a fost realizat de Aleksandr Brecealov, guvernatorul republicii Udmurtia, situată pe Volga, cu 64,38% din voturi.   

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Avocatul Poporului critică Ministerul Educaţiei că a eliminat bursele de ajutor social pentru elevii din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate

Urmatoarea stire

Cei 3 jurați dau cea mai grea probă pentru amuletă la Chefi la cuțite. Cătălin Scărlătescu: „Le-am făcut pe toate, dar pe asta nu”

Stiri pe aceeasi tema