Victorie în instanță: Deocamdată nu se construiește pe baza sportivă RADET de pe malul Lacului Floreasca

Primăria Sectorului 2 a câștigat primul proces în care un investitor privat a cerut instanței să oblige instituția să emită certificatul de urbanism pentru construirea unui ansablu de blocuri cu înălțimea maximă de 28 de etaje. Instanța a decis că Primăria nu va emite certificatul de urbanism până nu se lămurește soarta PUZ sector 2 (PUZ care acum este suspendat).

Circuit Floreasca Tei 33Foto: Hotnews

  • ”Instanța a decis că primăria nu va emite certificatul de urbanism până nu se lămurește soarta PUZ sector 2 (PUZ care acum este suspendat). Vreau să felicit echipa primăriei sectorului 2, precum și echipei primăriei generale, care au luptat juridic în acest proces. (…)
  • Vă reamintesc că la baza Radet se află un club sportiv, în locul căruia proprietarul, domnul Saadathi Sodi Manochehr, vrea să construiască 3 turnuri, de 28 de etaje.
  • Și care m-a amenințat anul trecut că-mi cere daune de 200 de milioane de euro dacă nu-i emit certificatul de urbanism. Singura problemă: baza Radet este spațiu verde”, a scris primarul Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Primarul spune că investitorul a încercat să-l intimideze, dar fără succes.

  • ”Pe scurt, domnul Manochehr m-a acționat în instanță, apoi a venit în audiență cu o pleiadă de avocați celebri sperând să mă intimideze.
  • Iată că nu m-am lăsat intimidat și iată că am câștigat.
  • Sunt un primar care își dorește dezvoltarea Bucureștiului, și cred că, respectând niște principii clare, putem avea acel oraș în plină dezvoltare în care să respectăm și comunitatea, și spațiul verde, și dezvoltatorii, și autoritatea publică.
  • Asta înseamnă însă, în primul rând, să respectăm legea și să nu cedăm la intimidări.Rămâne cum am stabilit: baza Radet e neconstruibilă”, a mai scris Radu Mihaiu.

Concret, Tribunalul București a decis pe 12 septembrie că dispune suspendarea solutionarii cauzei pana la solutionarea definitiva a dosarelor nr.9784/3/2022 şi nr.27283/3/2020 ale Tribunalului Bucuresti, cele care vizează anularea PUZ Sector 2, documentația de urbanism în baza căreia se pot construi turnuri pe spațiul verde. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Despre proiecte

Pe fosta bază sportivă a RADET, din Floreasca, omul de afaceri cu origini iraniene Manochehr Saadati – Sohi, devenit cunoscut în România ca producător al pateului Antrefrig, dorește să construiască blocuri de 28 de etaje.

În baza PUZ-ului Coordonator al Sectorului 2, un document controversat, suspendat de instanță, și care permite betonarea a zeci de hectare de spațiu verde, omul de afaceri, pe 17.02.2021 a cerut emiterea unui certificat de urbanism pentru terenul de pe bd. Barbu Văcărescu 275 – 277 – 291 pentru construire ansamblu de blocuri cu 3S+P+13E + 14 Duplex și 3S+P+27E + 28 Duplex.

Prin PUZ Sector 2 fosta bază sportivă a RADET aflată în Calea Floreasca și bd. Barbu Văcărescu este transformată din zonă verde (V 3b) în zonă CB 3.1 care înseamnă ”subzona polilor urbani principali care grupează funcțiuni complexe”. Potrivit regulamentului, în această zonă indicatorii urbanistici permiși sunt POT (Procent de Ocupare a Terenului) 70% și CUT (Coeficient de Utilizare al Terenului) 4 și înălțimea maximă nelimitată.

Baza sportivă a fost retrocedată în 2004.

Potrivit reglementărilor anterioare, în Planul Urbanistic General, baza sportivă figurează cu indicativul verde, iar indicatorii urbanistici aferenți sunt POT 30%, CUT – 0,35 iar înălțimea maximă era de două etaje.

Omul de afaceri a amenințat că va cere Primăriei Sectorului 2 despăgubiri de 200 de milioane de euro în care instituția nu îi permite să construiască blocurile turn.

Rămâne de văzut cum se va tranșa acest caz și dacă PUZ-ul Sectorului 2 va fi anulat de instanță, așa cum au fost anulate PUZ-urile din Sectoarele 3 și 6. ​

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Au dovedit că sunt salvatori europeni

Urmatoarea stire

„Să îi bage în şedinţe pe toţi care ies şi cloncănesc neîntrebaţi şi prosteşte”

Stiri pe aceeasi tema