„Victoria a fost un rezultat firesc”


  • Vladimir Putin, Marcel Ciolacu, Viktor Orban şi emirul Qatarului Tamim Bin Hamad l-au felicitat pe Erdogan pentru o victorie în alegeri.
  • ,,Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic, în cadrul NATO” , scrie Ciolacu pe Facebook.
  • Erdogan conduce turul doi al alegerilor cu 51,99% după procesarea a aproape 99,9% din buletinele de vot.

Vladimir Putin, liderul PSD, Marcel Ciolacu, premierul Ungariei, Viktor Orban, și emirul Qatarului, Tamim Bin Hamad, l-au felicitat duminică pe Recep Tayyip Erdogan pentru victoria în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în ciuda faptului că numărarea voturilor nu a fost finalizată.

Marcel Ciolacu este unul dintre primii lideri români care a reacționat după ce președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, și-a revenidicat victoria.

De asemenea, Vladimir Putin l-a felicitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa ca președinte al Turciei.

„Victoria alegerilor a fost un rezultat firesc al muncii voastre dezinteresate ca șef al Republicii Turcia, o dovadă clară a sprijinului poporului turc pentru eforturile dumneavoastră de a întări suveranitatea statului și de a urmări o politică externă independentă. Apreciem foarte mult contribuția dumneavoastră personală la consolidarea relațiilor amicale ruso-turce, cooperarea reciproc avantajoasă în diverse domenii” , se arată, în special, în telegrama președintelui.

Orban salută o victorie ,,incontestabilă” a aliatului său.

Emirul Qatarului Tamim Bin Hamad l-a felicitat pe Erdogan într-un mesaj postat pe Twitter.

Premierul Libiei, Abdul Hamid Dbeibeh, i-a transmis felicitări, spunând că „victoria eletorală” a lui Erdogan este o reînnoire a încrederii poporului turc în proiectele și politicile de succes al președintelui, scrie Al Jazeera. Guvernul Unității Naționale din Tripoli al lui Dbeibeh este susținut de Turcia în fața unui guvern rival bazat în estul țării.

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh l-a felicitat pe Erdogan și pe poporul turc pentru „victoria electorală” .

Erdogan conduce turul doi al alegerilor cu 51,99% după procesarea a aproape 99,9% din buletinele de vot, transmite Agenţia Anatoliană.

Citește și

Regele…

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema