Victor Ponta: „În Ucraina este un război de uzură. Europa pierde cel mai mult. Iarna asta s-ar putea să fie foarte costisitoare”Victor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Este septembrie. Greu să te mai gândești că se mai atacă iarna. Războiul se prelungește pentru anul viitor. Este un război de uzură”, a declarat Victor Ponta.

În acest context, Europa are cel mai mult de pierdut, spune fostul premier al României.

Despre întâlnirea dintre americanii și chinezi, Ponta consideră că ar trebui să aibă discuții, că sunt cele doua mari puteri ale lumii.

Ponta: „Conflictul din Ucraina se prelungește”

„Uniunea Europeană o să aibă summitul în noiembrie. Acest conflict din Ucraina ține, din păcate, mult mai mult decât își dorea oricine. Se prelungește, iar iarna asta s-ar putea să fie foarte costisitoare pentru Europa. Dacă iar printează bani, o să o încasăm. Iarna trecută ne-a ajutat Dumnezeu”, a precizat Victor POnta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Războiul din Ucraina a intrat de luni, 18 septembrie, în ziua cu numărul 572. Iată cele mai importante evenimente din țara vecină:

Șeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Mark Milley, dă asigurări că, în pofida a ceea ce se spune, contraofensiva ucraineană „nu a eşuat”. Totuși, el admite că drumul spre o victorie definitivă a Kievului în conflictul cu Rusia este, în continuare, unul foarte lung.

Kievul l-a reclamat pe Vladimir Putin la CIJ

Ucraina a adus cazul în fața celei mai înalte instanțe a Națiunilor Unite la doar câteva zile după invazia din 24 februarie 2022.

Printre altele, Kievul susține că Federația Rusă abuzează de dreptul internațional atunci când susține că invazia este justificată de necesitatea prevenirii unui presupus genocid în estul Ucrainei. Oficiali Moscovei continuă să acuze autoritățile de la Kiev de comiterea unui genocid în rândul populației ruse din Donbas.

Zelenski ține Moscova sub bombardamente

Între timp, pe front, lucrurile par neschimbate față de ultimele zile, în sensul că armata ucraineană continuă să bombardeze puternic teritoriul Federației Ruse, lovind inclusiv în regiunea Moscova.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

“Foarte urât ce ai făcut”

Cătălin Scălătescu a comis-o în Vama Veche.Chef-ul a fost luat la ceartă de către admiratori după ce s-a…