Viceprimarul Lațcău cere seriozitate din partea constructorilor care se ocupă de proiectele culturale. Ar putea fi aplicate penalități

Primăria Timișoara e hotărâtă să aplice penalizări constructorilor care nu sunt serioși și întârzie cu lucrările la investițiile din domeniul cultural pe care municipalitatea le are în curs de derulare, a spus viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău. El s-a referit direct la șantierele de la Turnul de Apă din Iosefin și la clădirea fostei Dermatologii, unde trebuie rezolvată de urgență problema acoperișului.

În acest moment, cel mai bine se stă la câteva cinematografe din seria celor preluate de oraș.

„În acest moment sunt în lucru cinematografele Dacia, Studio şi Timiş. Cinema Dacia trebuie finalizat în acest an. Timiş şi Studio în primăvara anului viitor, sunt în grafic. La Studio a fost turnată ultima placă de beton, penultima mare, acum două săptămâni, acum se toarnă casa scărilor şi casa liftului. Aşteptăm la finalul lunii, începutul lunii viitoare să se toarne și ultima placă, vrem ca până la finalul anului să fim gata cu structura de rezistență. Ceea ce înseamnă să se lucreze pe interioare, tot ce ţine de structură să fie finalizat. Practic toată clădirea la Studio a fost reconstruită în întregime, de fapt acolo a rămas doar fațada, inclusiv a fost schimbată compartimentarea, vom avea două săli de cinema şi atelierul de creaţie”, a spus Ruben Laţcău.

Marea problemă a proiectului TM 2023 rămâne situația de la MultipleXity. Deși Lațcău e mulțumit, acolo nu se va putea finaliza lucrarea pentru a fi disponibilă pentru anul viitor.

„La MultipleXity, pe zona de nord, la amenajarea curţii, lucrările sunt în grafic, ar trebui finalizate. Pe partea de sud, unde vom avea lucrări mai ample şi complexe, lucrări de o sută de milioane de lei, proiectul tehnic e în faza finală de avizare, sperăm să obţinem autorizaţie de construcţie în octombrie-noiembrie. Ne dorim un constructor serios, puternic, care să nu se oprească la fiecare pietricică pe care o găseşte pe şantier”, a mai spus viceprimarul.

Din păcate există și probleme pe partea de șantiere în domeniul obiectivelor culturale.

”La lucrările de la Turnul de Apă, aici vreau să trag un semnal de alarmă şi suntem în dialog cu constructorul, care e în urmă cu graficul de lucrări, plăţile sunt la zi. Primăria a fost la zi cu toate facturile. Pe acest fond de criză, constructorul a pierdut puţin ritmul, sperăm să poată să recupereze şi acest obiectiv de infrastructură să-l avem gata undeva în primăvară… dacă nu va finaliza vor exista penalităţi. La fel ca la strada Alexandrescu, nu vom mai accepta tertipuri sau tot felul de scuze pentru constructorii care nu vor să-şi facă treaba”, a subliniat Laţcău.

Același lucru l-a cerut și pentru șantierul de la fosta clădire a secției de Dermatologie, acolo unde se transformă spațiile în unele culturale.Lațcău a cerut constructorului, o societate timișoreană, să rezolve problema acoperișului, dacă acesta nu va fi terminat înainte de venirea vremii reci vor fi probleme.

Pentru primărie, o mare problemă este legată de majorarea prețurilor la materialele de construcții.

„Am avut creşteri mari de preţuri, din cauza Ordonanţei 64, pe aproape toate lucrările, totalul bugetului, cu aceste indexări OUG se ridică la zeci de milioane de lei. Sumă pe care nu a bugetat-o primăria la început de an”, a mai subliniat Laţcău.

 

Citeste continuarea pe debanat.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

UTA caută prima victorie din scurta istorie a partidelor cu Hermannstadt – Glasul Aradului

Urmatoarea stire

FCSB, impresionată de un jucător: “A bătut toate recordurile fotbalului”

Stiri pe aceeasi tema