Vicepreședintele ANRE, declarație care dă fiori: „Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu”

Iarnă în Constanța. Fotografie din arhivă

Iarna aceasta ar putea fi una dintre cele mai grele pentru români și pentru sistemul energetic național. A recunoscut-o Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE, care a spus luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu. El a mai arătat că ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile.

„Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Zoltan Nagy-Bege a mai spus că ”trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil”. 

„În niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, limită care în câteva zile va fi depăşită, ar trebui să ţintim un 90 – 95% pentru a fi cât de cât liniştiţi în privinţa iernii care o să vină”, a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Vicepreşedintele ANRE a mai arătat că faptul că avem toate scenariile pe masă este normal.

„Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru ca să ştim ce avem de făcut”, a comentat Zoltan Nagy-Bege.

Citeste continuarea pe www.ct100.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Detalii despre sicriul Reginei Elisabeta a II-a, pregătit încă de acum 30 de ani

Urmatoarea stire

Emma Răducanu trece de Yastremska şi e în turul doi la Portoroz

Stiri pe aceeasi tema