Viața tumultoasă a lui Treat Williams: De la dependența de droguri la succesul de la Hollywood. Care este adevărul despre moartea tragică a actorului din Hair și Prince of the City


Treat Williams, care a atras atenția publicului larg cu interpretări deosebite în versiunea cinematografică a filmului „Hair”, în 1979, și în drama polițistă „Prince of the City”, doi ani mai târziu, a murit într-un accident de motocicletă la vârsta de 71 de ani. A lăsat în urma sa o carieră remarcabilă și multe distincții primite grație talentului său imens. De-a lungul vieții sale a primit nominalizări la două Screen Actors Guild Awards, trei Globuri de Aur, un Primetime Emmy, două premii Satellite și un Independent Spirit Award. Află, în următoarele rânduri, cum a fost viața actorului american Treat Williams și cum anume s-a făcut remarcat. 

Moarte tragică

Actorul Treat Williams și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă care s-a petrecut pe 12 iunie 2023, cu puțin timp înainte de ora 17.00 în apropiere de granița Vermont-New York. Potrivit unui comunicat emis de către poliție, un SUV i-a tăiat calea. „Nu a putut evita coliziunea și a fost aruncat de pe motocicletă”, se arată în declarația autorităților, potrivit The Guardian. Moartea marelui actor a fost confirmată de către Barry McPherson, agentul care l-a reprezentat timp de 15 ani. Treat Williams, care purta cască de protecție, a fost declarat mort la un centru medical din Albany, New York, unde a fost transportat cu avionul. Bărbatul de 35 de ani care era la volanul mașinii ce l-a lovit pe acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Viața tumultoasă a lui Treat Williams: Copilăria și descoperirea pasiunii pentru actorie

Treat Williams s-a născut în Stamford, Connecticut la data 1 decembrie 1951. Mama sa era comerciant de antichități, iar tatăl lui director de corporație. S-a mutat împreună cu familia sa în Rowayton, Connecticut, când avea trei ani. Williams a fost o rudă îndepărtată atât a lui Robert Treat Paine – un semnatar al Declarației de Independență – cât și a lui Herbert Hoover, cel de-al 31-lea președinte al Statelor Unite. În liceu și în facultate a fost pasionat de fotbal, dar în paralel avea să descopere actoria. În adolescență a jucat în producții de teatru din liceu și în producții teatrale locale, și a început să se gândească serios la o carieră de actor în timpul primului an de facultate: „Îmi plăcea foarte mult fotbalul, dar nu credeam că poți fi sportiv și în același timp să faci teatru… Am început să mă gândesc serios să învăț cât mai multe despre meseria de actor în primul an de facultate”, spunea regretatul actor. 

Cele mai importante roluri

Treat Williams s-a făcut cunoscut publicului larg mai ales datorită rolurilor din filmele Hair și Everwood. În „Everwood”, actorul l-a interpretat pe Dr. Andrew „Andy” Brown din 2002 până în 2006, câştigând două nominalizări ale Screen Actors Guild. Și-a început cariera de actor profesionist în teatrul muzical, mai întâi ca dublură a câtorva dintre…

Citeste continuarea pe life.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema