Vești bune pentru români: cardul pentru energie a fost aprobat. Cine va beneficia de ajutorul pentru plata facturilorCardul pentru energie a fost aprobat. Mai mulți români vor beneficia de ajutorul pentru plata facturilor în anul 2023. Banii vor ajunge la ei prin mandat poștal.


In articol:


Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a aprobat modelul cardului de energie, care trebuie să fir un ajutor pentru cei care nu au o situație financiară roz.

Astfel că se vor da 1.400 de lei pe an, pentru achitarea facturilor, cu ajutorul serviciului poștal.

Citește și: Legea plafonării prețurilor la energie aduce facturi mai mari pentru unii consumatori

Cardul de energie este extrem de util pentru oamenii vulnerabili. În ordin, este precizat faptul că românii care vor primi card de energie vor putea să își plătească facturile prin intermediul serviciului de mandat poștal.

Tot ce trebuie să știi despre cardul de energie

Odată cu aprobarea cardului de energie, a fost adoptat și modelul certificatelor, documente care vor putea fi emise doar de către asociațiile de proprietari.

Citește și: Anunț neașteptat despre ajutoarele în bani din 2023 pentru pensionari

Certificatele vor fi eliberate în două exemplare. Unul va rămâne la client, iar celălalt va fi păstrat de asociația de proprietari, împreună cu documentele care atestă că plata facturilor a fost făcută prin mandat poștal.

„A fost aprobat modelul cardului de energie, prin care românii vulnerabili vor fi sprijiniți cu 1.400
de lei în 2023 pentru plata facturilor la utilități De asemenea, a fost aprobat şi certificatul de validare a datoriilor, care va fi emis de Asociațiile de proprietari/locatari pentru a certifica datoria curentă sau restantă aferentă furnizării de energie termică în sistem centralizat Astăzi, MIPE a încheiat Convenţia în baza căreia CN Poşta Română va asigura serviciile de emitere a cardurilor de energie, a certificatelor de validare a datoriilor la asociația de proprietari/locatari. CN Poşta Română va asigura distribuirea şi încărcarea cardurilor, dar şi efectuarea plăților prin mandat poștal pentru compensarea prețurilor la energie”
, a transmis Marcel Boloș.

Citește și: Patru avantaje ale realizării corespunzătoare a AUDITULUI financiar

Asociația de proprietari se ocupă de transmiterea sumelor care trebuie achitate, iar mai apoi va opera încasarea banilor, ca mai apoi să fie virate sumele către furnizorii de energie electrică, în numele clienților.

Cei 1.400 de lei vor fi acordați în două tranșe. Jumătate din sumă va fi încasată de români în luna februarie, în timp ce restul de 700 de lei în septembrie.

Citește și: Preț benzină și motorină 22 decembrie 2022: Carburanții înregistrează o nouă ieftinire. La cât a ajuns joi litrul de benzină sau de motorină

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mini Transilvania, o destinație nouă de vacanță, cu castele, mocăniță și povești uluitoare

Urmatoarea stire

Au murit 20 de oameni după un incendiu la un azil de bătrâni ce funcţiona ilegal!

Stiri pe aceeasi tema