Veşti bune pentru pensionari. Anunţ pentru 120.000 de români care vor primi ajutor de la statSunt veşti bune pentru pensionarii români. Circa 120.000 de persoane vârstnice se vor bucura de benefici în acest sezon, primind şi un ajutor de la stat.

Peste 120.000 de pensionari români vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare în acest an.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală.

Pensionarii arădeni au primit biletele de tratament şi este pentru prima dată în acest an când sunt bilete la operatorii privați.

Seria de tratamente balnere pentru pensionari începe la sfârșitul lui iunie 2023. 

Citeşte şiCe pensie va avea un român cu un salariu de 4.000 de lei în prezent

Câţi bani mai achită pensionarii pentru biletele de tratament

Judeţului Arad i-au fost repartizate nu mai puţin de 185 de bilete în 19 staţiuni din toată ţara. Dintre acestea, 20 sunt gratuite, în timp ce pentru celelalte este necesară achitarea unei contribuţii (50% din pensie).

La începutul lunii martie 2023 se anunța faptul că peste 120.000 de pensionari din țara noastră vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare.

Staţiunea cu cele mai multe bilete oferite pensionarilor arădeni este Moneasa.

Staţiunile în care vor merge cei mai mulţi pensionari arădeni sunt: Buziaş (23 de bilete), Felix (17 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), 1 Mai (11 bilete), Geoagiu (10 bilete), Herculane (9 bilete), Covasna (8 bilete), Calacea (6 bilete), Eforie Nord, Olăneşti şi Sovata (câte 4 bilete), Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Turda, Mangalia şi Căciulata (câte două bilete), Tinca, şi Slănic Prahova (câte un bilet).

Reprezentanții Casei Judeţeane de Pensii Arad au anunțat că au început săptămâna aceasta distribuirea biletelor de tratament către beneficiari. 

Seria a opta începe în perioada 23-27 iunie 2023, durata unui sejur este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile.

Următoarele două serii încep în 9 iulie 2023, respectiv 25 iulie 2023, potrivit adevarul.ro.

Cum obţin pensionarii bilete de tratament balnear

Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună cerere la Casa Judeţeană de Pensii de care aparțin. 

Pentru a beneficia de biletele de tratament, pensionarii depun o cerere în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați. 

La depunerea cererii se prezintă și actul de identitate (carte de identitate/buletin) și cuponul de pensie. 

Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, pensionarii trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil cel mult 30 de zile).

La sfârşitul anului 2022, România avea peste 4,7 milioane de pensionari. 

Vezi şiCe pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi. Statul îţi dă nişte bani

Când mă pot pensiona – este o întrebare…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema