Vești bune pentru locuitorii din Ilfov. CJ Ilfov a obținut finanţare nerambursabilă pentru construirea a 15 staţii de încărcare a vehiculelor electrice


Un număr de 15 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi plug-in hybrid vor fi construite în Bragadiru, Cornetu, Chiajna, Mogoşoaia, Snagov, Gruiu, Cernica, Tunari, Buftea şi Copăceni, printr-o finanţare nerambursabilă obţinută de Consiliul Judeţean Ilfov, suma eligibilă aprobată pentru acest proiect de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) fiind de 2.850.000 de lei.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Ilfov, Ştefan Rădulescu, fiecare staţie va avea câte două puncte de încărcare, unul care permite încărcarea în curent continuu, la o putere mai mare sau egală cu 50 kW, şi unul, în curent alternativ, la o putere mai mare sau egală cu 22 kW.

Cele 15 stații de încărcare vor fi amenajate în următoarele localități:

𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂

Parcare Primăria Bragadiru, DN 6 (D70) Șos. Alexandriei

Casa de Cultură, Str. Povernei

Parc Bragadiru, Str. Povernei

𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝘁𝘂

Parcare Primăria Cornetu, Str. Livezi

𝗖𝗵𝗶𝗮𝗷𝗻𝗮

Parcare Hotel Concordia, Drumul Gării

𝗠𝗼𝗴𝗼𝘀̦𝗼𝗮𝗶𝗮

Parcare Parc Brâncoveanu, DN 1A Șos. București-Târgoviște

𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃

Parcare Primăria Snagov, DJ 101B

Promenada, DJ 101B

𝗚𝗿𝘂𝗶𝘂

Parcare Primăria Gruiu, DJ 101B

𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮

Parcare teren sport, DJ 301 Str. Decebal

𝗧𝘂𝗻𝗮𝗿𝗶

Parc Tunari, Str. Parcului

𝗕𝘂𝗳𝘁𝗲𝗮

Parc Buftea, DJ 602 Blvd. Muncii

𝗖𝗼𝗽𝗮̆𝗰𝗲𝗻𝗶

Parcare Primăria Copăceni, Intr. Plopilor

Parcare teren de sport, Str. Morii

Intrarea Plopilor, DJ 401D Str. Principală

Numărul maşinilor electrice şi plug-in hybrid este în continuă creştere, drept urmare autorităţile ilfovene îşi propun să le ofere cetăţenilor infrastructura necesară utilizării acestora.

„Consiliul Județean Ilfov își propune să îmbunătățească mobilitatea electrică pe raza județului, prin construirea unei rețele extinse de stații de încărcare. Numărul mașinilor electrice și plug-in hybrid este în continuă creștere, astfel că ne dorim să le oferim ilfovenilor infrastructura necesară utilizării acestora, cu impact pozitiv pentru mediul din județul Ilfov și pentru sănătatea ilfovenilor”, a precizat vicepreşedintelui CJ Ilfov.

Rădulescu a amintit că şi alte primării din judeţ au obţinut finanţări pentru construirea de staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi plug-in hybrid.

„AFM a aprobat și alte proiecte depuse de primării din Ilfov. Comuna Berceni primește finanțare de 1,7 milioane de lei, comuna Domnești, 570.000 de lei, comuna Cernica, 743.975 de lei, comuna Ștefăneștii de Jos, 542.893,89 de lei, comuna Grădiștea, 372.285 de lei, comuna Clinceni, 373.600 de lei, comuna Dascălu, 363.340 de lei, comuna Snagov, 372.145,49 de lei, orașul Pantelimon, 1.137.041,44 de lei, orașul Chitila, 1.330.000 de lei, și comuna Afumați, 623.612,43 de lei”, a adăugat acesta.

   …

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema