Vestea momentului în România! Se dau banii de pensii înapoi


O anumită categorie de români a primit astăzi o veste pe care toți o așteptau demult. Se vor da înapoi sume mari de pensii, însă doar unele persoane vor putea beneficia de această decizie luată în urmă cu puțin timp. 

Vestea potrivit căreia se vor da înapoi banii de pensii a uimit mai multe persoane în această după-amiază. Tribunalul București s-a pronunțat în cele din urmă cu privire la una dintre cele mai așteptate decizii din ultima perioadă. Totuși, numai o anumită categorie de persoane va putea beneficia de această schimbare.

VEZI ȘI: CE PENSIE ARE, DE FAPT, MARCEL CIOLACU? MOTIVUL PENTRU CARE NU VA BENEFICIA DE PENSIE SPECIALĂ

Se vor înapoia banii de pensii pentru o mulțime de români

67 de parlamentari au primit astăzi o veste pe care o așteptau chiar de anul trecut. Se pare că aceștia își vor primi înapoi banii de pensii pe care i-au pierdut în urma unei decizii de urgență luate în 2021. Anul trecut, acești români au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și ale Senatului, deoarece au anulat pensiile speciale.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI EXCELENTE PENTRU ACEȘTI PENSIONARI! CINE VA BENEFICIA DE PENSII MAI MARI ÎN SCURT TIMP

De-a lungul ultimelor luni, procesul a fost mutat de la o instituție la alta, urmând ca, în cele din urmă, Tribunalul din București să ofere decizia definitivă în această dimineață. Pe data de 5 mai 2022, CCR a anunțat că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituțională, urmând ca efectele hotărârii să intre în vigoare abia de pe data de 10 iunie.

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului.

Călin Popescu Tăriceanu va beneficia din nou de pensia specială

Printre cei care vor beneficia de o pensie specială, se numără și Călin Popescu Tăriceanu, cel care a avut de-a lungul vieții sale cinci mandate de deputat și două de senator. De asemenea, omul politic a fost și premierul României la un moment dat și s-a aflat în poziția de conducere la PNL și ALDE. Silviu Prigoană și Dan Radu Rusu, fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, sunt alte două nume cunoscute ce și-au recâștigat pensiile speciale în urma deciziei luate de tribunal.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zeci de hectare de vegetaţie uscată și pădure, pârjolite de foc în Vrancea

Urmatoarea stire

Continuă haosul la Dinamo » Sub amenințarea falimentului, jucătorii refuză să mai joace meciuri amicale

Stiri pe aceeasi tema