Veste bună pentru români! Când vor primi cei 1.400 de lei din partea statului pe cardRomânii au primit o veste foarte bună cu două zile înainte de Crăciun. Statul este pregătit să le ofere acestora 1.400 de lei drept ajutor de întreținere în anul 2023, după o perioadă grea în care prețurile au crescut considerabil față de anul precedent.

Din ce în ce mai multe persoane au ajuns să se plângă din cauza facturilor uriașe pe care le au de achitat pentru energia electrică, tocmai de aceea oficialii au anunțat că vor face tot posibilul pentru a le da o mână de ajutor. Dacă până acum era vorba numai despre presupuneri, lucrurile au luat o întorsătură favorabilă și putem vorbi despre lucruri concrete.

VEZI ȘI: Este oficial! Se dau 1.400 de lei pentru milioane de români. Cine va beneficia de acești bani

Românii vor primi bani pentru facturile de energie electrică

Pe data de 23 decembrie 2023 a fost aprobat formatul cardului de energie pe care statul român îl va pune la dispoziția celor care doresc să beneficieze de un astfel de ajutor, fie că este vorba despre persoane fizice sau despre asociații de locatari, toți vor avea parte de un ajutor de 1.400 de lei în următorul an.

„A fost aprobat modelul cardului de energie, prin care românii vulnerabili vor fi sprijiniţi cu 1.400 de lei în 2023 pentru plata facturilor la utilităţi De asemenea, a fost aprobat şi certificatul de validare a datoriilor, care va fi emis de Asociaţiile de proprietari/locatari pentru a certifica datoria curentă sau restantă aferentă furnizării de energie termică în sistem centralizat.

Astăzi, MIPE a încheiat Convenţia în baza căreia CN Poşta Română va asigura serviciile de emitere a cardurilor de energie, a certificatelor de validare a datoriilor la asociaţia de proprietari/locatari. CN Poşta Română va asigura distribuirea şi încărcarea cardurilor, dar şi efectuarea plăţilor prin mandat poştal pentru compensarea preţurilor la energie”, se arată în comunicatul MIPE.

NU RATA: Se dau bani de la stat în 2023! Românii care vor primi până la 2.900 de lei lunar

S-a stabilit chiar și modalitatea prin care va fi acordat acest ajutor tuturor celor care vor depune o cerere în următoarea perioadă. Astfel, pentru perioada 01.01.2023-30.06.2023 va fi acordată supa de 700 de lei în luna februarie a anului următor, iar pentru 01.07.2023-31.12.2023 aceeași sumă va intra pe card în luna septembrie 2023.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Am fost și eu ajutat acum 11 ani. Am trăit un miracol”

Urmatoarea stire

Romgaz vrea să producă hidrogen

Stiri pe aceeasi tema