Vânzare auto 2022. Actul obligatoriu fără de care nu ai voie să îţi vinzi maşina


Vânzarea unei mașini poate deveni o reală problemă în acest moment pentru mulți proprietari, deoarece va fi nevoie de mai multe acte decât în mod normal. Se pare că legea ar urma să intre în vigoare în curând, motiv pentru care mulți dintre șoferi se grăbesc să scape de autovehiculele pe care le dețin.

Până în acest moment vânzarea de mașini nu era o problemă chiar atât de mare, însă, în curând acest lucru s-ar putea schimba. Astfel, românii vor avea nevoie de un act foarte important pentru a putea să își înstrăineze mașina pe care o dețin.

Vezi și CAPCANELE DIN NOUL COD RUTIER! RĂMÂI FĂRĂ PERMIS INSTANT, DACĂ NU ŞTII NOUA REGULĂ

Actul de care ai nevoie pentru a-ți vinde mașina

Un proiect de lege despre care s-a vorbit în ultima perioadă este acela cu privire la vânzarea de autovehicule cu cel mult 8 locuri. Vestea a venit ca o lovitură foarte puternică pentru toți cei care își doreau să scape de mașinile vechi pe care le dețineau. Astfel, se dorește ca în momentul în care proprietarul își vinde mașina, cumpărătorul să primească din partea acestuia un certificat „RAR Auto-Pass” pentru primele 60 de zie de la încheierea tranzacției.

RAR va avea obligația, astfel, să le ofere proprietarilor care dețin o mașină cu cel mult 8 locuri un certificat înurma căruia să iasă la iveală toate detaliile legate de vehicul. Printre cele mai interesante informații care vor putea fi obținute, se vor număra istoricul citirii odometrului, eventualele accidente rutiere în care mașina a fost implicată, precum și daunele pe care le-a suferit în trecut.

Totuși, cei care doresc să își vândă în acest moment mașina, nu vor fi nevoiți să obțină un astfel de certificat, deoarece legea nu a intrat încă în vigoare. Abia în momentul în care aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial, deținătorii de mașini vor fi nevoiți să se supună.

Citește și  SE DĂ LEGEA AŞTEPTATĂ DE TOŢI ŞOFERII! NOUL COD RUTIER, MAI „PRIETENOS” CU CEI CARE IAU AMENZI ŞI RĂMÂN FĂRĂ PERMIS

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Samsung Newsroom România: portalul cu cele mai noi știri și informații despre lansările Samsung. Și influenkării?

Urmatoarea stire

Calendar ortodox 27 septembrie 2022. Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești

Stiri pe aceeasi tema

“E o traumă a copilăriei…”

Speak este unul dintre cele mai „polivalente” personaje din peisajul media românesc. Ștefan Sprianu are o mulțime de…