Vâlceanul Constantin Herțoiu, cel mai vârstnic român decorat de familia regală a murit în ziua în care a împlinit 109 ani 


Vâlceanul Constantin Herțoiu a fost cea mai vârstnică personalitate care a primit vreodată o distincție regală românească, pe când avea 106 ani, dar nu și cel mai în vârstă veteran de război din România.

Nea Dinu, așa cum lumea îl cunoștea, se număra printre cei mai în vârstă veterani de război din România, clasamentul fiind condus tot de un vâlcean: Ilie Ciocan din Galicea, care ar urma să împlinească la finele lunii mai 110 ani.

Era însă cel mai în vârstă locuitor al Țării Loviștei și al Văii Oltului. Dinu Herțoiu, din Câineni – Vâlcea, a murit chiar în ziua în care a împlinit 109 ani.

Locotenent-colonelul în retragere care a luptat la Odessa, Sevastopol, Stalingrad, și a trăit șase ani în lagărele din fosta URSS, rămâne însă cel mai în vârstă beneficiar al „Medaliei Regale pentru Loialitate” conferită de Majestatea Sa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, „în semn de recunoștință pentru greutățile pe care le-a suferit în cursul celui de-Al Doilea Război Mondial, pe front și în captivitatea ce a durat șase ani”, dar și pentru că era „un susținător al democrației și al Coroanei în țara noastră”Decorația a primit-o personal, în cadrul unei festivități derulată la la Palatul Elisabeta din București în toamna lui 2020.

Continuarea articolului AICI

Citeste continuarea pe ziaruldevalcea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FOTO. Locuri sfinte, prezentate în cadrul unei expoziții la Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara

Urmatoarea stire

7 localități din România de care sigur n-ai auzit – 7lucruri.ro

Stiri pe aceeasi tema