Val de căldură peste Europa! Recorduri termice pentru ziua de 1 ianuarie în aproape toate țările, inclusiv în RomâniaUn val de căldură traversează Europa în această perioadă. Aproape toate țările au înregistrat recorduri termice pentru ziua de 1 ianuarie 2023.

Ieri, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat recorduri termice în Franța, Austria, Republica Cehă, România, Republica Moldova, Polonia, dar și în alte țări europene.

Franța – 24.9C Trois Ville
Liechtenstein – 20.6°C Haldenstrasse 
Polonia – 19.0C Korbielow și Jodłownik
Danermarca – 12.6C Abed
Republica Cehă – 19.6C Javorník 
Olanda – 16.9C Eindhoven
Belarus – 16.4C Visokaye 
Lituania – 14.9°C Druskininkai
Letonia – 11.1C Daugavpils
Germania –  19.4C
Austria – 19.7C Puchberg
Elveția – 20.2C Delémont
Ucraina – 20.0C Ivano Frankivsk, 17.8C Chernivtsi 
Republica Moldova – 16.5C  Bravicea

Cea mai călduroasă zi de 1 ianuarie din istorie, în România! Copacii au înmugurit

Ieri a fost cea mai călduroasă zi de 1 ianuarie din istorie, de când se fac măsurători. De la 162 de stații ANM, la 132 dintre ele s-au înregistrat astfel de recorduri termice.

Temperaturile au fost cu 15-20 de grade mai ridicate decât normalul perioadei, iar recordul zilei s-a înregistrat la Curtea de Argeș, unde termometrele au arătat în prima zi a lui 2023 20.6 grade.

Și astăzi sunt așteptate noi recorduri termice, ținând cont de faptul că temperatura ar putea urca până la 22 de grade și este o valoare termică potrivită pentru zile de mai.

Și astăzi temperaturile au fost foarte ridicate și în această dimineață. În puține orașe din centrul țării s-au înregistrat temperaturi negative și asta pentru că acolo a fost ceață, o ceață destul de persistentă care a menținut temperaturile destul de coborâte.

Datorită temperaturilor extrem de ridicate, copacii au înmugurit. Oamenii s-au și grăbit să fotografieze fenomenul extrem de rar și să distribuie pozele pe rețelele de socializare.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VACANŢE ŞCOLARE 2023. Când şi cum trebuie să recupereze elevii zilele libere date în plus pentru minivacanţă

Urmatoarea stire

Cum a încercat să o racoleze Andrew Tate pe fata lui Cozmin Gușă când avea 16 ani: „Mi s-a părut dubios”

Stiri pe aceeasi tema