Vaccinul Pfizer Covid autorizat de EMA, adaptat pentru subvariantele Omicron

FOTO – Hepta
  • Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni un rapel COVID-19 conceput pentru a combate ramificațiile Omicron BA.4/5.
  • Cea mai recentă recomandare este pentru un așa-numit vaccin bivalent dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care vizează BA.4/5, precum și tulpina virusului care a apărut inițial în China.
  • La începutul acestei luni, EMA a aprobat atât vaccinurile actualizate Pfizer-BioNTech, cât și Moderna pentru subvarianta BA.1.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a recomandat luni autorizarea versiunii actualizate a vaccinului Pfizer/BioNTech care vizează subvariantele BA.4 și BA.5 ale Omicron ca doză de rapel, scrie Reuters.

Așa-numitul vaccin bivalent vizează atât subvariantele, cât și tulpina originală a virusului, care a apărut inițial în China în decembrie 2019.

,,Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA a recomandat autorizarea unui vaccin bivalent adaptat care vizează subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 în plus față de tulpina originală a SARS-CoV-2. Această recomandare va extinde și mai mult arsenalul de vaccinuri disponibile pentru a proteja oamenii împotriva COVID-19, pe măsură ce pandemia continuă și sunt anticipate noi valuri de infecții în sezonul rece”, arată un comunicat al EMA.

În timp ce vaccinurile existente împotriva coronavirusului oferă o bună protecție împotriva spitalizării și a decesului, eficacitatea lor a fost redusă pe măsură ce virusul a evoluat.

Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 este recomandat pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

La începutul acestei luni, EMA a aprobat atât vaccinurile actualizate Pfizer-BioNTech, cât și Moderna pentru subvarianta BA.1.

Oficialii UE au semnalat în ultimele luni că sunt dispuși să utilizeze inițial vaccinuri care vizează subvarianta mai veche BA.1, având în vedere că cele care vizează în mod special subvariantele mai noi Omicron BA.4/5 sunt mai în urmă cu dezvoltarea.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum a reuşit o comună din România să devină independentă energetic și să reducă drastic facturile. “Cheltuiam până şi 200.000 de lei pe an pentru a cumpăra lemne”

Urmatoarea stire

Ozanei Barabancea i s-au luat din „drepturi” la „Te cunosc de undeva”. Dezamăgirea cea mai mare a juratei: „A fost decizia producătorilor”

Stiri pe aceeasi tema