Utilizarea magneților în tratarea durerii – o nouă formă de terapie


Evoluția constantă a medicinei ne oferă astăzi metode alternative de tratament pentru diverse afecțiuni. Terapia cu magneți este o practică foarte veche, dar devine din ce în ce mai întâlnită în cadrul cabinetelor de recuperare medicală datorită efectelor imediate și îndelungate pe care le generează. Prin expunerea la radiații electromagnetice, funcțiile organismului de vindecare și regenerare sunt accelerate, determinând diminuarea imediată a durerii și stimularea circulației sanguine, pentru o recuperare mai ușoară și mai rapidă. Descoperă în cadrul Clinicii Eminescu 100 cum funcționează și ce poți trata printr-o sesiune de magnetoterapie!

Cum funcționează magnetoterapia?

Magnetoterapia este o practică foarte utilizată în combaterea efectelor negative pe care înaintarea în vârstă le aduce asupra organismului uman. Odată cu trecerea timpului, celulele își pierd integritatea, lucru care le face incapabile să își mai mențină nivelul energetic optim, lucru care se traduce de cele mai multe ori prin durere și inflamații localizate. Utilizarea undelor magnetice asupra celulelor afectate determină un răspuns pozitiv prin acțiunea biochimică ce are loc în interiorul acestora, rezultând ameliorarea durerii și a celorlalte afecțiuni.

Această terapie se realizează de către un fizioterapeut avizat, în cabinet, pe o masă specială, deplasând o structură circulară de-a lungul corpului, fără să fie necesar contactul direct cu pielea. Polaritățile pozitive și negative au puterea să străpungă corpul pacientului prin intermediul celor două structuri între care este poziționat. 

Ce beneficii se pot observa după o primă sesiune de magnetoterapie?

Magnetoterapia este utilizată în principal pentru a suplimenta nivelurile energetice din organism pentru a atinge limitele optime, iar încă de la prima ședință pacientul va observa o diminuare imediată a durerii și relaxare musculară. 

Printre efectele benefice garantate de o astfel de terapie se numără și stimularea fluxului sanguin prin vasodilatație și îmbunătățirea perfuziei tisulare; diminuarea inflamațiilor, îmbunătățirea metabolismului celular și sinteza de energie la nivel mitocondrial; corectarea imobilității articulare și redarea funcționalității aparatului osteoarticular, precum și stimularea drenajului țesuturilor la nivel limfatic.

Descoperă ce afecțiuni poți trata prin această formă de fizioterapie

Magnetoterapia este recunoscută datorită efectelor analgezice puternice, antiinflamatoare și antiedematoase, însă are efecte dovedite și în ceea ce privește accelerarea proceselor naturale de vindecare prin vasodilatație și stimularea producției de endorfine care vor genera o stare generală mai bună.  

Terapia cu magneți se dovedește a fi cu adevărat eficientă în tratarea unor afecțiuni precum: artroze; rigiditate musculară; osteoporoză; durere de natură reumatismală;…

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Voi știți ce mai face Sulfina Barbu?!

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, miercuri, candidaturile Sulfinei Barbu şi Marius Oprea pentru…