USR îi cere lui George Simion să-l de afară din partid pe Dumitru Focșa

George Simion și Dumitru Focșa

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a făcut un apel, vineri, către liderul AUR, George Simion, să-l excludă din partid pe deputatul Dumitru Focşa, în caz contrar însemnând că “tolerează violenţa în familie”.

“Este inadmisibil ca un agresor care îşi bate soţia în faţa copilului să rămână deputat în Parlamentul României. Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focşa. Dacă nu o va face, înseamnă că tolerează violenţa în familie”, a scris Moşteanu pe Facebook.

El a amintit că, la finalul anului trecut, a votat în Parlament o declaraţie de susţinere a egalităţii de şanse în România.

“Un singur partid nu a votat: AUR. USR condamnă violenţa împotriva femeilor. Nu putem accepta să avem în Parlamentul României reprezentanţi care au un astfel de comportament”, a adăugat Moşteanu.

Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au confirmat, joi, că un deputat AUR de Constanţa este cercetat de poliţişti după ce şi-ar fi agresat soţia, menţionând că a fost demarată şi o anchetă internă în cadrul formaţiunii politice.

“Referitor la incidentul în care ar fi fost implicat un deputat de Constanţa al Alianţei pentru Unirea Românilor, vă transmitem următoarea poziţie oficială a partidului: Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze şi să soluţioneze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă şi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcţie de gravitatea faptelor, sancţiunile pot merge până la pierderea tuturor funcţiilor în cadrul partidului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2,00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, că ar fi fost agresată fizic de soţul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a informat IPJ, printr-un comunicat de presă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a asistat şi o minoră, a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenţelor.

Citeste continuarea pe www.ct100.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

ACCIDENT GRAV la Bunești. Șapte persoane sunt rănite, din care doi copii – Vocea Vâlcii Online

Urmatoarea stire

Un primar din Gorj nu a fost lăsat de salariați să intre în sediul primăriei

Stiri pe aceeasi tema