Urmașii lui Ceaușescu vor “daune morale” cu susținerea OSIM: În lipsa unui proces al comunismului, istoricul Lavinia Bentea este adusă în instanță pentru că a pomenit într-un studiu numele tiranuluiÎn lipsa unui proces al comunismului nici după 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, România – deși membră a NATO și UE – este țara unde „Ceaușescu” a devenit… marcă protejată iar urmașii fostului dictator comunist sfidează lipsa de reacție a instituțiilor statului cu un demers scandalos: istoricul Lavinia Betea a fost chemat în instanță, pentru a da socoteală pentru cartea „Ceaușescu și epoca sa”, publicată la editura Corint.

„Atenție! Nu vorbim despre un plagiat, așa cum bine atrage atenția istoricul Marius Oprea, ci de o cercetare istorică. Fără doar și poate, vorbim de o situație de un absurd incomensurabil”, avertizează jurnalistul Remus Vlad de la Bugetul.

Nu au motive să se teamă în absența unui proces al comunismului: pretind chiar și bani de la istorici

>, scrie Marius Oprea, într-un articol pentru Mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, Mircea Oprean, soțul Zoiei Ceaușescu – fiica fostului cuplu dictatorial -, și Valentin Ceaușescu, fiul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, sunt cei care au chemat-o în fața instanțelor pe Lavinia Betea.

Dacă un astfel de demers publicistic diferit de linia partidului unic în timpul dictaturii ceaușiste ar fi costat-o chiar viața pe Laviniei Betea, în prezent, urmașii odiosului tiran care a înfometat România pentru ambițiile lui grandomane pretind doar „daune morale în cuantum provizoriu de 10.000 de lei” iar motivul invocat de Mircea Oprean și Valentin Ceaușescu este faptul că dețin marca verbală „Ceaușescu”… înregistrată la OSIM.

OSIM le-a aprobat „marca Ceaușescu” iar urmașii dictatorului o folosesc pentru a cenzura și amenința

”Subsemnatul Ioan Mircea Oprean” a cerut chemarea în judecată a Grupului Editorial Corint, ”pentru ca prin hotărîrea ce o veţi pronunţa să constataţi faptul că pîrîtul utilizează fără drept marca Ceauşescu, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, sub nr. RO87503, pentru mai multe clase de produse şi servicii, inclusiv clasa 41: educaţie, instruire, activităţi culturale.

Să dispuneţi interzicerea utilizării şi îndepărtarea de către pîrît a oricărui element în care apare numele Ceauşescu inclusiv, dar fără a se limita la titluri de carte, logo ori alte documente. Solicităm daune morale în cuantum provizoriu de 10.000 lei.

Soicităm cheltuieli de judecată, pentru următoarele motive: subsemnatul Ioan Mircea Oprean, împreună cu Valentin Ceauşescu, sîntem titularii mărcii verbale Ceauşescu, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, pentru mai multe clase de produse şi servicii. Marca a fost înregistrată la data de 31 ianuarie 2007 şi reînnoită după 10 ani, cu termen de expirare la data de 31 ianuarie 2027”>>, citează Marius Oprea, conform publicației menționate.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Greta Thunberg, arestată la o manifestaţie…

Urmatoarea stire

“Nu văd ce ar mai putea să ceară acum avocații domnului Bode, odată ce instanța a spus că nu se impune suspendarea hotărârii de autosesizare/ Ar fi ilegal să cerem retragerea titlului, nu avem competența să facem acest lucru”

Stiri pe aceeasi tema