Unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului. Cazul Orlandi, redeschis


Magistratura Vaticanului redeschide unul dintre cele mai mari mistere din istoria sa. La aproape 40 de ani de la dispari╚Ťia ei, Vaticanul a redeschis cazul Emanuela Orlandi.

Promotorul de justi╚Ťie al Vaticanului, Alessandro Diddi, ├«mpreun─â cu Jandarmeria, au decis s─â redeschid─â ancheta asupra unei afaceri care a zguduit Sf├óntul Scaun ╚Öi cele mai ├«nalte institu╚Ťii ale sale.

Potrivit celor de la Adnkronos, obiectivul anchetatorilor este de a reexamina toate dosarele, documentele, rapoartele, informa╚Ťiile ╚Öi m─ârturiile.

Potrivit planului de lucru, se va porni de la datele dob├óndite ├«n timpul procesului, se vor urm─âri noi piste ╚Öi vechi indicii, care la vremea respectiv─â nu erau foarte am─ânun╚Ťite.

Pe scurt, se va porni de la examinarea fiec─ârui detaliu ├«ncep├ónd cu acea dup─â-amiaz─â de 22 iunie 1983, c├ónd o fat─â de 15 ani, Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a disp─ârut ├«n neant. Ultima oara a fost v─âzut─â c├ónd a plecat la o lec╚Ťie de muzic─â ├«n Piazza Sant’Apollinare.

L├óng─â bazilica cu acela╚Öi nume, mul╚Ťi ani mai t├órziu, s-a descoperit c─â a fost ├«nmorm├óntat unul dintre liderii bandei Magliana, ÔÇ×Renatino” Enrico De Pedis, care, potrivit mai multor martori, a fost executantul material al r─âpirii fetei, ÔÇ×├«n numele unor ├«nal╚Ťi prela╚Ťi”.

Dispari┼úia copilei a fost pus─â pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informa┼úii str─âine, pe seama grup─ârii Magliana, un sindicat al crimei organizate, dar ┼či a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Rectorul UBB reac╚Ťioneaz─â dup─â ce ministrul Bode a dat ├«n judecat─â universitatea – Stiri pe surse

Urmatoarea stire

Un ministru israelian s-a deplasat în SUA / Blinken urmează să viziteze Israelul

Stiri pe aceeasi tema

Horoscop miercuri, 8 martie 2023

Afl─â ce ├«╚Ťi rezerv─â astrele pentru ziua de miercuri, 8 martie 2023, urm─ârind horoscopul zilei valabil pentru fiecare…