Unul dintre cei mai căutați americani, arestat la 40 de ani de la uciderea unei tinere. Căutările FBI s-au întins din Texas până în Thailanda


Sambata, 01 Iulie 2023, ora 07:47

1157 citiri

Donald Santini era căutat pentru o crimă comisă în 1984. WFLA.com / Hillsborough County Jail

Un suspect de crimă din Florida – care a apărut de trei ori în show-ul America‘s Most Wanted – a fost arestat după aproape patru decenii. Donald Santini, în vârstă de 65 de ani, ar fi folosit 13 identităţi false pentru a se sustrage arestării pentru uciderea unei femei de 33 de ani din Florida, în 1984, au transmis autorităţile citate de BBC.

Donald Santini a fost dat în urmărire pentru uciderea tinerei Cynthia Wood, de 33 de ani care trecea printr-un divorţ cu soţul ei.

El a fost ultima persoană văzută cu ea pe 6 iunie 1984, înainte ca detectivii să-i descopere cadavrul, strangulat şi abandonat într-un canal.

„Arestarea lui Donald Santini pune capăt unui caz de lungă durată şi face dreptate victimei şi familiei ei după aproape patru decenii de aşteptare”, a declarat şeriful Chad Chronister din comitatul Hillsborough, Florida, într-un comunicat.

Autorităţile au spus că a fost identificat ca suspect la scurt timp după crimă şi că a fugit imediat din comitatul Hillsborough.

Santini a apărut de mai multe ori în emisiunea de televiziune America’s Most Wanted – în 1990, 2005 şi 2013.

Prins în urma unui pont

Multe agenţii, inclusiv FBI, au lucrat intens la acest caz ani de zile. Căutarea a dus anchetatorii în Texas, California şi chiar până în Thailanda, fără succes însă, până anul acesta.

A fost un pont venit de la Regional Fugitive Task Force Florida/Caraibe care dus la capturarea lui Donald Santini.

Fugarul a fost arestat şi acuzat de crimă de gradul întâi în San Diego, înainte de a fi extrădat la închisoarea Hillsborough din Tampa, Florida, la începutul acestei săptămâni.

Santini locuise într-o mică suburbie din San Diego, numită Campo, sub numele de Wellman Simmonds.

El a ispăşit anterior o pedeapsă de închisoare pentru că a violat o femeie în timp ce se afla în Germania.

Şi în 1983, el a fost acuzat de tâlhărie calificată în legătură cu jaful de la un magazin de proximitate în Texas, statul său de origine.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema