Uniunea Europeană trebuie să fie mai competitivă, nu să se sperie de China


Directorul celui mai mare furnizor de piese auto din Europa, Bosch, a îndemnat guvernele europene să petreacă mai mult timp îmbunătățind competitivitatea UE în loc să se concentreze asupra riscurilor cu care se confruntă companiile care fac afaceri în China.

Apelul lui Stefan Hartung, care conduce Bosch de anul trecut, vine în contextul în care capitalele europene sunt din ce în ce mai îngrijorate de expunerea companiilor din regiune la China, pe măsură ce relațiile dintre gigantul asiatic și Occident se înrăutățesc.

La începutul acestei luni, Germania și-a avertizat companiile să își reducă dependența de Beijing, în contextul în care a adoptat prima sa strategie privind China, subliniind că guvernul nu va plăti factura dacă acestea vor cădea victime ale riscului geopolitic în creștere.Întrebat despre „de-riscurile” legate de China, Hartung a declarat: „Ce facem pentru piața unificată a Europei? Acest lucru nu a fost discutat atât de mult în ultima vreme”. Ideea este că politica „de-riskig” nu trebuie să ducă la izolare.Guvernele ar trebui să vizeze îmbunătățiri ale pieței unice „dacă noi, ca europeni, dorim să fim competitivi”, a spus el într-un interviu acordat la sediul grupului german din Stuttgart.

Birocrația “este marea problemă cu care se confruntă întreprinderile din cadrul blocului de 27 de țări”.În diverse domenii, se găsesc bariere între țări și relații de import-export care  sunt de fapt uneori mai rele decât atunci când se fac afaceri în afara Europei.

Compania privată Bosch se numără printre cei mai mari angajatori din UE și anul trecut a realizat aproximativ jumătate din vânzările sale de 88,2 miliarde de euro în afara Europei.

Hartung a subliniat că Bruxelles-ul și guvernele europene trebuie să abordeze „deficiențele” blocului comunitar privind măsurile împotriva încălcărilor normelor pieței interne – instituite pentru a asigura libera circulație a bunurilor, capitalului, serviciilor și persoanelor.

Nerespectarea normelor poate duce la adoptarea de către statele membre a unor standarde diferite care împiedică afacerile transfrontaliere

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema