Unități rusești prinse între armata Ucrainei și râul Dnipro. Comandanții ar dori să negocieze depunerea armelor și predarea


Luni, 19 Septembrie 2022, ora 20:39

1518 citiri

Unitățile rusești din sudul Ucrainei sunt prinse între armata ucraineană și malul drept al râului Dnipro.

Unii dintre comandanții ocupanților ruși încearcă să ia legătura cu reprezentanți ai forțelor armate ucrainene pentru a depune armele și a se preda susține publicația ucraineană Pradva.

Ziariștii o citează pe Nataliia Humeniuk, din partea Centrului unit de coordonare a presei din cadrul Comandamentului Operațional Pivden (Sud).

“Controlul focului pe care îl menținem asupra trecerilor și arterelor de transport peste râul Dnipro îi face să realizeze că sunt prinși între Forțele ucrainene și malul drept al râului – și anume unitățile staționate în această parte a regiunii Kherson. Prin urmare, li s-a oferit o cale de ieșire sub forma unei tranziții sub auspiciile dreptului umanitar internațional sau de a se întoarce acasă, dar este necesar să se afle cum”, a spus Nataliia Humeniuk.

Humeniuk spune că soldații ruși sunt demoralizați și nu văd care este scopul desfășurării lor pe acest front.

Primim informații că ei sunt cu adevărat demoralizați, chiar nu văd rostul prezenței lor pe acest front. Ei văd exemplul frontului de est, iar acest lucru este foarte încurajator pentru ei, pentru că înțeleg că un astfel de curs al evenimentelor este, de asemenea, posibil.

Ei văd că este mai aproape să avanseze, depunând armele și trecând la fondul de schimb al prizonierilor de război, decât să se deplaseze la graniță, deoarece regiunea Kherson este foarte departe de granița cu Rusia, spre deosebire de regiunea Harkov, și există un obstacol semnificativ în calea lor – râul Dnipro, care este în prezent impracticabil în orice fel”, a completat purtătoarea de cuvânt.

Humeniuk a raportat, de asemenea, cazuri în care comandamentul unităților rusești a contactat reprezentanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a negocia predarea acestora.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum arată o casă premiată din cartierul rezidențial Dumbrava Vlăsiei

Urmatoarea stire

Ultimatum pentru încă un antrenor din Liga 1! Mesajul lui Valeriu Iftime pentru Mihai Teja

Stiri pe aceeasi tema