”Ungaria se opune introducerii unei taxe minime globale şi creşterii impozitelor”, susține ministrul de Externe de la Budapesta

Statele Unite au reziliat convenţia fiscală de evitare a dublei impozitări încheiată cu Ungaria în urmă cu 43 de ani, a anunţat, sâmbătă, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de Facebook, transmite hirado.hu.

Potrivit politicianului de la Budapesta, motivul este clar: Ungaria se opune introducerii unei taxe minime globale şi creşterii impozitelor pe care aceasta le-ar implica.

În opinia ministrului ungar, economia europeană trebuie să funcţioneze pe termen lung într-un mediu inflaţionist creat de război. Dacă în aceste condiţii, povara fiscală asupra companiilor producătoare ar trebui să crească şi mai mult, impactul ar fi dramatic, a adăugat acesta.

Competitivitatea Europei este deja “ruinată” din cauza creşterii alarmante a preţurilor la energie, iar introducerea unei taxe minime globale ar fi “lovitura de graţie”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

  • “Noi, ungurii, am muncit din greu pentru a avea cele mai mici impozite din Europa. Introducerea unui impozit minim global ar însemna că povara fiscală a societăţilor comerciale din Ungaria practic s-ar dubla pentru companiile producătoare. Acest lucru ar pune în pericol zeci de mii de locuri de muncă din Ungaria. Având în vedere acest lucru – indiferent cât de mare sunt presiunile exercitate asupra noastră – desigur, nu vom susţine introducerea unei taxe minime globale în Europa, nu vom pune în pericol zeci de mii de locuri de muncă din Ungaria şi vom continua consultările în domeniul fiscal cu prietenii noştri republicani”, a declarat Péter Szijjártó.

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Hotelierii de pe Litoral se confruntă cu dorinţa românilor de a rupe graniţele: „Se resimte marea evadare din România”

Urmatoarea stire

Ce intervenție estetică și-a făcut Iuliana Marciuc la față. Cum arată acum: „Mă ajută să mai estompez din riduri”

Stiri pe aceeasi tema