Ungaria rămâne fidelă lui Putin. Budapesta a refuzat să semneze o declarație de susținere a decizie Curții de la Haga


Marti, 21 Martie 2023, ora 09:53

205 citiri

Orban rămâne fidel lui Putin FOTO Facebook / Viktor Orban

Ungaria și-a arătat din nou bunăvoința față de Rusia. Jurnaliştii de la Bloomberg au raportat luni, 20 martie, că Ungaria a blocat o declaraţie comună a ţărilor UE cu privire la un mandat internaţional de arestare pentru Putin.

Josep Borrell a făcut declarația doar în numele său. Șeful Ministerului de Externe al UE a declarat că Curtea Penală Internațională a început să-i aducă în fața justiției pe adevărații autori ai crimelor de război comise în Ucraina.

Această declarație nu a fost semnată la Budapesta. CPI a emis un mandat de arestare atât pentru Putin însuși, cât și pentru Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului în Federația Rusă. Motivul principal este răpirea copiilor în Ucraina.

Kievul a spus că studiază în detaliu 16.000 de cazuri de deportare forțată în Federația Rusă a minorilor rezidenți ai Ucrainei. Până în prezent, doar 300 dintre ei au fost retrimiși în Ucraina.

26 de miniștri de externe ai UE au susținut decizia CPI și numai Ungaria și-a arătat din nou poziția pro-rusă. În aceeași zi, Reprezentantul Permanent al Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzya, a spus că, de fapt, Putin nu a „răpit” copii în Ucraina, ci, dimpotrivă, i-a „salvat”.

Anterior, partidele de opoziție maghiare au cerut guvernului să-și reconsidere atitudinea față de Federația Rusă după emiterea unui mandat internațional de arestare pentru Putin.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Pierdere uriașă de capital pentru Banca Națională a Arabiei Saudite, principalul acționar al Credit Suisse, după preluarea acesteia de către UBS

Urmatoarea stire

Un român a făcut prăpăd pe șosele după ce s-a urcat beat la volan. Totul a avut loc la ora 10 dimineața

Stiri pe aceeasi tema

Apocalipsa intelectului (1)

Nu știu la ce interval voi reuși (?) să public 2-3 articole pe tema asta, dar încerc să…