Unde poți ajunge în Europa, zburând de pe Aeroportul Brașov. Lista a fost publicată


Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav și-a stabilit deja destinațiile. Click! îți spune unde în Europa poți ajunge dacă zbori de aici!

Aeroportul Brașov a fost inaugurat în urmă cu o săptămână / foto: Ministerul Dezvoltării

Așadar, în prezent de pe Aeroportul Brașov se zboară spre urnberg, Barcelona, Munchen, Bruxelles, Stuttgart, Londra, Madrid și Malaga.

Totodată, începând din luna iulie, se va zbura de la Ghimbav și către Roma şi Valencia.  Mai mult, prin intermediul agențiilor de turism, sunt operabile curse charter către Turcia și Grecia, transmite bzb.

Conducerea aeroportului este optimistă și poartă discuții cu operatorii aerieni pentru deschiderea altor noi curse către Budapesta, Paris și Tel Aviv.

Destinație pentru zboruri private

Mai mult, aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este destinație și pentru zborurile private. Prima aeronavă privată, operată de Netjets Europe, a aterizat la Ghimbav miercuri, potrivit informațiilor furnizate de BoardingPass.

Avionul de tip Cessna 560XL Citation XLS (CS-DXN) a zburat spre Brașov din Figari, Corsica, iar în scurt timp a decolat către Zurich, Elveția, mai transmite sursa citată.

Aeroportul Brașov a fost inaugurat pe 15 iunie

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, primul deschis în România din ultimii 50 de ani, răspunde la așteptarea îndelungată a brașovenilor pentru o alternativă de transport aerian în proximitate.

Prima cursă a fost realizată de Tarom, cu destinația București. Avionul a fost pilotat de pilotat de fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu.  În acest moment, cursele sunt operate de Dan Air, o companie aeriană cu capital românesc, iar începând din august, și Wizz Air va opera curse către Londra și Dortmund.

Aeroportul beneficiază de controlul la distanţă al zborurilor. Cursa inaugurală, dar şi celelalte curse care vor decola şi ateriza în Braşov sunt dirijate de la 400 de km distanţă, din Centrul ROMATSA Arad. 

„La ora 8:10, aeronava TAROM pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, aterizează pe pista Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Personalităţi ale vieţii politico-sociale din ţara noastră, de la preşedintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, şi ministrul…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema