Unanimitate în comisiile de specialitate din Senat pentru proiectul de lege referitor la protejarea pădurilor din Ilfov


Alpinistul şi activitul de mediu Alex Găvan anunţă pe pagina sa de Facebook că a fost unanimitate în comisiile de specialitate din Senat pentru proiectul de lege referitor la protejarea pădurilor din Ilfov, printre ai cărui iniţiatori se află. El face apel către liderii tuturor grupurilor parlamentare să-şi mobilizeze colegii astfel încât să dea un vot pentru aer curat şi viitor.

Veşti bune! UNANIMITATE în comisiile parlamentare faţă de proiectul de lege referitor la protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei centuri verzi Bucureşti – Ilfov. Toate cele trei comisii de la Senat, de mediu, pentru păduri şi juridică, au dat raport favorabil iniţiativei legislative depuse la Parlament de către platforma civică „Împreună pentru Centura Verde“. Niciun vot împotrivă, nicio abţinere, la niciuna dintre comisii”, scrie pe pagina sa de Facebook activistul de mediu Alex Găvan.

El relatează că a fost prezent marţi şi a luat cuvântul alături de prietenii cu care a fondat platforma civică, Florin Stoican şi Daniel Sărdan, cât şi alături de deputatele Diana Buzoianu (USR) şi Oana Cambera (Reper), împreună cu care am intocmit propunerea legislativă şi depus proiectul.

„Astfel, OAMENII din toate partidele au înţeles că pădurea înseamnă oxigen, înseamnă Viaţă. Oamenii din întreg spectrul politic au înţeles că un oraş nu poate fi sănătos atât timp cât locuitorii săi sunt bolnavi şi în acelaşi timp, locuitori sănătoşi nu pot vieţui într-un oraş bolnav. Partidele parlamentare au ajuns la CONSES. Mă înclin şi le sunt recunoscător tuturor. Fostul ministru Tanczos Barna (UDMR), co-iniţiator şi susţinător al proiectului încă din timpul mandatului său a fost şi astăzi alături de noi în toate cele trei comisii şi a sprijinit cauza prin luări de poziţie.

Prin secretarul de stat Bogdan Bălănişcu (PSD), Ministerul Mediului a venit cu un punct de vedere favorabil. Ca o continuare firească, actualul ministru Mircea Fechet (PNL) susţine, la rândul său, tot din poziţia de co-iniţiator, propunerea legislativă”, notează Găvan, precizând că inclusiv Alina Gorghiu (PNL), actual ministru al Justitiei, a fost, din postura de preşedintă a Senatului şi co-iniţiatoare, una dintre cele mai active susţinătoare ale proiectului.

Conform lui Alex Găvan, dezbaterile din comisii au fost foarte constructive.

„Le mulţumim pentru deschidere, sprijin şi sugestii membrilor acestora, cât şi preşedinţilor, Cristian Niculescu Ţâgârlaş (PNL, co-iniţiator), Liviu Lucian Mazilu (PSD), Claudiu Marinel Mureşan (USR, co-iniţiator). Luni, proiectul de lege va intra în dezbaterea plenului Senatului, context în care noi, iniţiatorii proiectului, facem un apel şi rugăm liderii tuturor grupurilor parlamentare să-şi mobilizeze colegii astfel încât să dea un vot pentru aer curat şi viitor.

Această lege poate deveni punct de plecare…

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema