Un videoclip arată devastarea înainte și după trecerea ciclonului Mocha din MyanmarUn videoclip arată devastarea înainte și după trecerea ciclonului Mocha din Myanmar, imaginile fiind de-a dreptul apocaliptice.

Un videoclip postat pe Facebook arată imagini înainte și după, de pe un drum principal de coastă din Sittwe, Myanmar, o furtună devastatoare duminică (14 mai).

Filmarea începe cu un tânăr pe un skateboard, pe autostrada spre Ponnagyum, filmată în aprilie anul acesta.

Apoi arată același drum în Sittwe, capitala statului Rakhine, marți (16 mai) cu asfaltul spart și presărat cu copaci căzuți.

Locația videoclipului a fost verificată de plaja, clădirea și turnul care se potriveau cu imaginile de fișier și prin satelit ale zonei.

Se estimează că sute de oameni au fost uciși de ciclonul Mocha, care a dărâmat case, turnuri de comunicații și poduri, cu vânturi de până la 130 mph (210 km/h) și a declanșat o serie de valuri de furtună care au inundat Sittwe.

VIDEO: Ciclonul Mocha inundă un oraș portuar din Myanmar

Valurile de furtună provocate de un ciclon puternic care se deplasează în interiorul Golfului Bengal au inundat duminică orașul portuar Sittwe din Myanmar, cu vânturi de până la 210 km/h care au smuls acoperișuri de tablă și au doborât un turn de comunicații.

Valurile de furtună provocate de un ciclon puternic au inundat duminică, 14 mai, orașul portuar Sittwe din Myanmar.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost evacuate în această țară și în Bangladesh.

Autoritățile și agențiile umanitare se străduiesc să evite numărul mare de victime care s-ar putea crea în urma uneia dintre cele mai puternice furtuni care a lovit regiunea în ultimii ani.

Haosul s-a instalat în Myanmar de când o juntă militară a preluat puterea în urmă cu doi ani.

În tot statul Rakhine și în nord-vestul țării, aproximativ 6 milioane de persoane aveau deja nevoie de asistență umanitară.

1,2 milioane de persoane au fost strămutate, potrivit biroului umanitar al ONU.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema