Un tânăr sărac a trăit în lux extrem susținând că este fiu de miliardar american. Cum a produs pagube de 300.000 de euro din vorbe


Luni, 27 Martie 2023, ora 17:07

8 citiri

Un tânăr de 27 de ani a trăit în lux și petreceri fastuoase recomandându-se fiul unui miliardar din America FOTO El Mundo

Autoritățile spaniole au arestat de două ori în mai puțin de o lună la Barcelona un escroc de 27 de ani care, dându-se drept fiul unui miliardar, a reușit să cauzeze pagube estimate la 300.000 de euro.

Tânărul a fost arestat după ce a închiriat, cu transferuri bancare internaționale false și documente false, cabane, penthouse-uri duplex și apartamente în hoteluri de lux din Barcelona. Pentru a face acest lucru, el și-a convins victimele că este un om de afaceri cu putere de cumpărare mare și fiul unui miliardar american, relatează poliția catalană.

Ulterior, a organizat petreceri în casele închiriate cu scopul de a-și seduce oaspeții și de a-i face să creadă minciuni care i-au permis să câștige prestigiu și să devină o persoană cu influență și să ducă o viață de răsfăț.

Poliția catalană a raportat că persoana arestată, cu antecedente în astfel de escrocherii și la Madrid, a fost eliberată în de fiecare dată după ce a mers în instanță.

Primul caz de fraudă a avut loc pe 14 februarie, când o femeie a raportat că, prin agenția imobiliară care i-a administrat locuința de închiriat, un nou client a contactat-o pentru a închiria parterul casei. Agenția a informat-o că persoana este de încredere, întrucât a efectuat și operațiuni cu firma imobiliară din Madrid, motiv pentru care femeia a autorizat contractul, scrie elmundo.es

Ca o condiție pentru semnarea contractului, cu o durată de optsprezece luni, bărbatul și-a propus să doarmă două nopți în casă pentru a se asigura că locul îl interesează cu adevărat. Bărbatul a locuit în casă un weekend, în care a organizat petreceri și mese cu tot felul de oameni înainte de a dispărea, fără să plătească.

La două zile după această plângere, autoritățile au aflat despre o a doua înșelătorie, care viza închirierea unei vile de lux pentru o lună, cu 16.500 de euro. În acest caz, escrocul a explicat că este un bărbat care locuia în Canada și care a călătorit la Barcelona pentru a ridica moștenirea mamei sale și a prezentat și documente false. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să se stabilească în cabană timp de câteva săptămâni fără ca proprietarii să primească vreun ban.

Ancheta a relevat că pe 4 mai 2022 a fost depusă și o plângere pentru o înșelătorie similară la Sitges (Barcelona) pentru închirierea pe trei zile a unei vile contractate cu documente false și un presupus transfer bancar internațional. Autoritățile au reușit să-l aresteze pe escroc pe 16 februarie, dar acesta a fost eliberat ulterior de instanță.

O lună mai târziu, pe 13 martie, Poliția Catalană a primit o nouă plângere după ce un bărbat care luase legătura cu o agenție imobiliară a reușit să închirieze un penthouse duplex într-un hotel de lux situat central cu 22.400 de euro pe lună. În acest caz, poliția a reușit să-l găsească pe escroc în penthouse-ul duplex pentru care nu a plătit încă, însoțit de o tânără care a explicat că, anterior, locuiau într-un apartament de lux situat pe Passeig de Gràcia din Barcelona.

Anchetatorii nu exclud ca acest bărbat să aibă legătură și cu alte escrocherii în circumstanțe similare.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema