Un tânăr din Botoşani s-a îmbogăţit cu 200.000 lei după ce a câştigat un voucher de doar 600 lei. S-a trezit cu Poliţia la uşă


Un tânăr de 24 de ani din Botoşani a crezut că a dat lovitura vieţii în momentul în care a descifrat eroarea de soft a unui site de vânzări online. El câştigase, în pandemie, un voucher de 600 lei, ce-i permitea să facă achiziţii de la firma respectivă, în limita acelui permis.

Voucherul era valabil pentru o singură dată, doar că botoșăneanul şi-a dat seama că site-ul societăţii are o eroare de soft şi că poate folosi „biletul” respectiv de mai multe ori, de pe conturi diferite.

A creat o reţea

Bărbatul a comandat mai multe produse, pentru plata cărora a folosit de fiecare dată acelaşi voucher. Bunurile erau apoi livrate prin curier, botoșăneanul indicând mai multe adrese de pe raza judeţului Botoșani pentru ridicarea acestora, pentru ca frauda să nu fie depistată de reprezentanţii firmei.

Produsele comandate au fost preluate de la curieri fie de botoșănean, fie de concubina acestuia, O.L.A., de 23 de ani, din Bacău, fie de tatăl botoșăneanului, M.T., de 58 de ani, conform monitorulbt.ro.

Investigațiile făcute de firma păgubită au durat până pe 10 noiembrie 2020. Doar că verificările lor au arătat că, în perioada 20 septembrie – 2 noiembrie 2020, au fost plasate, în baza acelui voucher, 559 de cereri de livrare de produse, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, de la aceeași adresă de IP folosită de o persoană din Botoșani.

Poliţiştii i-au bătut la uşă

În urma adescinderilor, polițiștii au găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor toată „averea” agonisită de tânăr, adică obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte de grădinărit, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și cinci drone, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, polițiștii au găsit și indisponibilizat 80.000 de lei, în numerar.

Botoșăneanul și tatăl acestuia au fost reținuți pentru 24 de ore. Interesant este că în mai 2022, cei implicați au reușit să restituie societății întreg prejudiciul, iar firma păgubită a renunţat la plângerea penală. În cele din urmă, procurorii n-au avut ce face şi au închis dosarul.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ora Pământului 2023: Milioane de oameni, instituții și companii sting azi luminile pentru o oră

Urmatoarea stire

Gigi Becali s-a decis asupra primului fotbalist pe care îl va transfera în vară. Declarațiile jucătorului l-au impresionat pe patronul FCSB

Stiri pe aceeasi tema