Un șofer a ajuns după gratii pentru că a dat 2.800 de lei mită unui polițist. Ce pretindea în schimbul banilorUn bărbat din Iași a ajuns după gratii pentru că a încercat să îl mituiască pe polițistul de la circulație care îl oprise în trafic. Individul fusese tras pe dreapta marți, pentru un control de rutină. Consumase băuturi alcoolice și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. Ulterior, dus la spital, a refuzat și prelevarea de mostre biologice, așa că polițiștii i-au întocmit dosar penal. Ca să scape de acuzații, șoferul i-a oferit, a doua zi, agentului de poliție mită 2.800 de lei. A fost prins în flagrant delict, acuzat de dare de mită, reținut pentru 24 de ore și riscă arestarea preventivă.

Bărbatul fusese oprit în trafic marti dimineața de un echipaj format din 3 agenți de poliție. Pentru că era beat, polițiștii au vrut să îl testeze. A refuzat aparatul alcooltest și, transportat la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice. În schimb, i-a propus agentului de poliție o mică “atenție” ca să nu îi facă dosar penal.

“Acesta a promis poliţistului denunţător, în repetate rânduri, o sumă de bani, neprecizată, pentru a nu i se întocmi documentele de constatare a infracţiunii de ‘refuz de prelevare de mostre biologice’. Agentul de poliţie a refuzat oferta făptuitorului şi a sesizat de îndată Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi”, transmite IPJ Iași.

A doua zi șoferul l-a căutat pe polițist și a vrut să îi ofere 2.800 de lei, ca să îl scape de dosarul penal întocmit deja.

“În cursul zilei de 15 februarie 2023, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, lucrători de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea poliţistului denunţător suma de 2.800 lei, cu acelaşi scop, respectiv distrugerea actelor procedurale pe care le întocmise în cadrul dosarului penal constituit de poliţist pentru săvârşirea infracţiunii de ‘refuz de prelevare de mostre biologice'”, transmit reprezentanții Poliției.

Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales și cu un al doilea dosar penal. A fost acuzat de dare de mită si a fost reținut pentru 24 de ore. Individul urmează să ajungă în fața magistraților de la Tribunalul Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Editor : Izabela Zaharia

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ciucă, noi detalii despre verificarea firmelor de construcții turcești care lucrează în România

Urmatoarea stire

Papa Francisc a declarat că papii sunt ‘pe viaţă’, iar demisiile lor nu ar trebui să devină ‘o modă’

Stiri pe aceeasi tema