Un român, condamnat la șase ani de închisoare în Marea Britanie


Un român a fost condamnat la peste șase ani de închisoare în Marea Britanie, după ce a urmărit un bărbat până acasă, unde i-a furat cardul bancar. Ion Rădulescu, în vârstă de 45 de ani, ar fi încercat să fugă din țară pentru a nu-și ispăși pedeapsa.

Ion Rădulescu a fost acuzat că pe 15 martie 2019 a atacat un britanic, în vârstă 60 de ani, în filiala Huntingdon a Barclays Bank din Market Square. Cetățeanul român a urmărit de la distanță cum victima era ajutată de personalul băncii să retragă bani de la un bancomat, apoi a urmărit-o până acasă, în Hartford Road. Ajuns la domiciliul victimei, românul a bătut la uşă, cerându-i un pahar cu apă şi câteva indicații. În timp ce victima voia să-i facă rost de apă, el i-a furat cardul de debit, potrivit Adevărul.

Rădulescu s-a întors apoi la bancă unde a folosit cardul furat pentru a retrage 900 de lire sterline de la un bancomat. El a reușit să facă asta înainte ca victima să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie – n.r.) și să meargă la bancă pentru a-și anula cardul.

La întoarcerea acasă de la bancă, britanicului i s-a făcut rău și a căzut inconștient în timp ce ofițerul de poliție Aiden McKay bătea la ușă. Victima intrase în stop cardiorespirator dar datorită serviciilor de urgență care au adus un defibrilator și trecătorilor fost resuscitat cu succes. Rădulescu fugise în România, dar pe 9 noiembrie anul trecut a fost reținut de vameși și arestat pe Aeroportul Luton.

Luni, 9 ianuarie, la Cambridge Crown Court, Rădulescu a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare, pledând vinovat de tâlhărie și înșelăciune.

Sentința a luat în considerare pledoariile de vinovăție la acuzațiile de furt și fraudă în legătură cu un alt incident similar din Waltham Abbey, Essex, petrecut în februarie 2018.

„Rădulescu a vizat un bărbat în vârstă vulnerabil care își făcea nevinovat treburile de zi cu zi. A fost o infracțiune dezgustătoare și lașă și apoi a încercat să evite justiția fugind din Marea Britanie, dar, din fericire, am reușit să-l arestăm la întoarcere și să-l aducem în fața instanței.

Stresul aproape că a ucis victima și aș dori să aduc un omagiu ofițerilor, pompierilor și trecătorilor care au ajutat la salvarea vieții acestuia. Aș îndemna oamenii să aibă grijă de vecinii lor în vârstă sau vulnerabili și să sune la poliția, dacă au vreo suspiciune, că ar putea fi victima unei infracțiuni”, a spus detectivul Kellymarie Harman.

Citeste continuarea pe www.oradesibiu.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ultima ora local: A murit directorul televiziunii regionale Intermedia Suceava Gheorghe Biholar » Monitorul de Suceava

Urmatoarea stire

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Stiri pe aceeasi tema