un personaj-cheie pentru operațiunile din Artica a fost găsit mort după ce a căzut peste bordul unei bărci

Moartea unui director executiv rus din domeniul energiei în acest weekend se adaugă la o listă de decese misterioase ale unor oameni de afaceri naționali de mare putere, transmite Newsweek.

Ivan Peciorin, în vârstă de 39 de ani, director general al Corporației pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, ar fi căzut de pe o barcă în plină viteză și a murit sâmbătă în apropiere de Insula Russky din Marea Japoniei, în Primorsky Krai, Rusia, în apropiere de Vladivostock, la aproximativ 8.800 km est de Moscova.

Pechorin a lucrat sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, potrivit publicației ruse Komsomolskaia Pravda, modernizând aviația în estul Rusiei și dezvoltând în același timp resursele din Arctica, în contextul unor sancțiuni dure.

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic Estic, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Daily Mail a relatat că Pechorin a luat cuvântul în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propria rută: Logistica unei lumi schimbate”.

Decesul său urmează celui al fostului director general al corporației, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care ar fi murit subit în urma unui atac cerebral în luna februarie.

La 1 septembrie, Ravil Maganov, 67 de ani, un magnat al petrolului și fost director al celei de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, ar fi căzut în gol de la fereastra de la etajul șase al unui spital din Moscova. Magnatul petrolier își exprimase anterior opoziția față de invazia Ucrainei. Lukoil, între timp, a declarat că moartea sa a survenit „în urma unei boli grave”.

În decembrie 2021, Iegor Prosvirnin – fondatorul site-ului naționalist Sputnik și Pogrom – a căzut de pe o clădire rezidențială din Moscova și a murit. Un incident similar a avut loc în luna octombrie a aceluiași an, când un diplomat rus a fost găsit mort după ce a căzut de la o fereastră la Ambasada Rusiei din Berlin.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Șeful lor era ca sicilienii prin bodegile din Cireșu. Ce pretenție să ai?” | REACȚIA primarului Dragomir, după ce PNL Brăila a dedicat “M*ie” pentru PSD!”: “Golanii liberali de la Cireșu vor să pună mâna pe Brăila. Canciu de la Turism se pricepe cu promovarea, cred că el i-a învățat să promoveze Brăila” – stiri Braila

Urmatoarea stire

Circulație închisă 2 luni și jumătate pe pasajul ce leagă Aeroportul de drumul spre Remetea Mare, pe ambele sensuri de mers

Stiri pe aceeasi tema

„Pisica lui Isus” de Grig

Dacă vreţi să aflaţi multe şi bune despre literatura armeană, căutaţi colecţia Armenia Integral a Editurii Integral, care…