Un nou centru de colectare a deşeurilor direct de la populaţie ar urma să apară lângă Ploieşti


Consiliul Judeţean vrea fonduri europene, prin PNRR, pentru un centru integrat unde populaţia va putea aduce deşeuri care în mod normal nu sunt colectate prin metodele clasice, precum moloz sau electronice. Investiţia ar urma să fie derulată pe Centura de Est a Ploieştiului, în contextul în care şi Primăria propune un proiect similar, în partea opusă a municipiului.

Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut miercuri de CJ Prahova, într-o şedinţă extraordinară programată de la ora 17.00. El propune participarea în cadrul Componentei 3 – Managementul deşeurilor, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul-tip de centru integrat are asigurată o finanţare europeană de 5,58 milioane de euro, în timp ce eventualele cheltuieli neeligibile trebuie suportate de beneficiar.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, noul centru ar urma să fie amenajat lângă staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor, la marginea municipiului Ploieşti, lângă Centura de Est.

Proiect PNRR pentru un centru de colectare a deşeurilor din Ploieşti

O investiţie identică, prin aceeaşi axă de finanţare, e propusă şi de Primăria Ploieşti, care vrea să amenajeze un centru de colectare a deşeurilor în zona străzii Laboratorului, cu acces facil atât din vestul cât şi din nordul municipiului.

Proiect PNRR pentru 198 de insule digitalizate de colectare a deşeurilor, în Ploieşti

Centrele de colectare separată a deşeurilor prin aport voluntar presupun, aşa cum le spune şi numele, faptul că oamenii pot aduce aici gunoaiele care în mod normal n-ar trebui lăsate în tomberoane sau la platformele de deşeuri din cartiere, precum deşeurile din construcţii şi demolări sau aparatele electrice.

Aici vor mai putea fi aduse ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile precum pături, haine, cârpe, materiale plastice, electrice/electronice/electrocasnice, baterii uzate, saltele, mobilier, metal, sticlă și ceramică, inclusiv obiecte sanitare, cauciuc, inclusiv anvelope uzate, deșeuri vegetale din curți și grădini, se mai arată în documentaţia CJ.

Citeste continuarea pe www.ziarulincomod.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Rusia readuce la viață brandul Moskvitch. Mașina va fi produsă la o fostă fabrică Renault

Urmatoarea stire

Horoscop 24 noiembrie

Stiri pe aceeasi tema