Un fost șef al spionajului francez ar fi fost pus sub acuzare pentru rolul său într-o tentativă de extorcare a 15 milioane de euro


Bernard Bajolet, fost director general al serviciului francez de informații externe, a fost pus sub acuzare în octombrie 2022 pentru rolul său într-o tentativă de extorcare a 15 milioane de euro împotriva unui om de afaceri franco-elvețian, susține AFP, confirmând o anchetă publicată de Le Monde, potrivit Politico.

Bernard Bajolet, fost șef al spionajului francez, ar fi fost pus sub acuzare de justiția franceză

În martie 2016, Alain Dumenil, un antreprenor implicat în mai multe dosare judiciare, a fost oprit de poliția de frontieră înainte a se îmbarca într-un avion la aeroportul din Paris și a fost dus la doi ofițeri DGSE, agenția franceză de informații externe, a relatat Le Monde.

Agenții i-au transmis omului de afaceri că datorează statului francez 15 milioane de euro, iar Dumenil susține că aceștia l-au amenințat cu violența fizică și i-au arătat fotografii cu familia sa.

Bajolet, care la acea vreme conducea DGSE, spune că a autorizat operațiunea, dar neagă acuzațiile referitoare la amenințări.

AFP și Le Monde susțin că agenția îl acuză pe omul de afaceri că a furat 15 milioane de dolari din fondurile secrete ale DGSE, printr-o operațiune financiară complexă, la începutul anilor 2000.

În octombrie 2022, un judecător francez l-a pus sub acuzare pe Bajolet pentru complicitate la tentativă de extorcare și pentru „încălcare arbitrară a libertății personale de către o persoană care deține autoritate publică în același dosar”, spun AFP și Le Monde.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

PREVIZIUNI 2023 – Bănci. Dobânzile şi ratele bancare vor fi mai mari în 2023

Urmatoarea stire

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 13,3% în primele 11 luni din 2022

Stiri pe aceeasi tema