Un fost parlamentar rus anunță sfârșitul liderului de la Kremlin: Putin va fi ucis


Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 23:17

1563 citiri

Ilia Ponomarev, fostul deputat din Duma de Stat din Rusia, între anii 2007 și 2016, unul dintre cei mai importanți lideri ai opoziției și singurul parlamentar care a votat împotriva anexării Crimeei, a declarat că Vladimir Putin nu își va mai sărbători următoarea zi de naștere, din 2023. El ar putea fi ucis mai degrabă, decât să ajungă în fața Curții de justiție de la Haga, crede politicianul aflat în exil în Ucraina.

În plus, Ilia Ponomarev conduce și o mișcare de opoziție, care speră să transforme Rusia într-o democrație funcțională, potrivit Newsweek.

În opinia sa, anunțul lui Putin că a anexat teritoriile ucrainene pe care Rusia nu le poate controla pe deplin, precum și eșecurile de la Kiev și retragerile din Herson și Harkov, ar putea determina cercul său interior să se întoarcă împotriva lui.

Lovitura Ucrainei care îl poate doborî pe Putin. Bătălia pentru regiunea cu 700.000 de ruși e vitală

“Puterea lui Putin rezidă în poziția sa de bărbat alfa, de persoană care este invincibilă. 2022 a fost anul în care această poziție a început să scadă. Prognoza mea rămâne că nu își va vedea următoarea zi de naștere”, a declarat Ponomarev pentru sursa citată, de la Kiev. Putin împlinește 71 de ani pe 7 octombrie.

„Visul meu personal este, evident, să-l văd pe [Putin] la Haga (la Curtea de Justiție), dar nu cred că se va reuși asta”, a spus Ponomarev. „Cei din jurul lui nu îi vor permite să meargă la Haga, pentru că mărturia lui poate fi, de fapt, foarte dăunătoare pentru ei… [așadar] va fi ucis”.

Dovezile strânse de organizații neguvernamentale, mass-media și anchetatori au determinat-o pe ambasadoarea SUA pentru justiția penală globală, Beth Van Schaack, să acuze Rusia în noiembrie de crime de război „sistemice”.

Rusia lovită în plin după ce UE a renunțat la gazele Moscovei: Ce țară a câștigat piața din Europa

Procurorul Curții Penale Internaționale (CPI) Karim Khan a spus că CPI este locul potrivit pentru a urmări crima de „agresiune” a lui Putin.

Ponomarev este unul dintre organizatorii primului Congres al Deputaților Poporului din Rusia, un grup care s-a reunit în Polonia în noiembrie 2022, pentru a crea o constituție despre care spune că poate să ofere o cale Rusiei spre tranziția către o democrație reală.

El a spus că schimbarea în Rusia ar putea implica „scenariul catifelat al așa-zișilor liberali de sistem, care l-ar convinge pe (Putin) să demisioneze și ei ar negocia cu Occidentul”.

„Sau poate fi un scenariu revoluționar mai radical”, a afirmat Ponomarev. „În mod evident, eu personal îmi pun speranțe mai degrabă pe cel din urmă decât cu cel dintâi”.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

A fost un anunţ de bursă

Urmatoarea stire

Planul „Iohannis” și vulnerabilizarea României

Stiri pe aceeasi tema