Un drum „TRANSALPINA” se va deschide în RomâniaRomânia va avea un nou drum similar cu cel din Transalpina, după o așteptare de mai bine de patru decenii, spune Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Tronsonul de 11,3 kilometri al drumului județean Dieci-Dezna, care nu a beneficiat de intervenții semnificative în ultimii 40 de ani, ar putea deveni asemănător cu celebrul drum din Munții Parâng, după o investiție de peste 4 milioane de euro.

Anul trecut, Consiliul Județean Arad a inițiat un proiect de modernizare a drumului Dieci-Dezna, cu o finanțare de peste 4 milioane de euro, asigurată din fondurile proprii ale instituției.

Scopul acestui proiect este de a conecta stațiunea Moneasa la DN7 Arad-Deva, prin intermediul unei scurtături care va evidenția zona montană a județului Arad. Această investiție importantă se adaugă și la dezvoltarea drumului județean Julița-Mădrigești, pe o distanță de 29 de kilometri.

„De la Julița până la Dezna, avem în vedere crearea unui drum similar cu Transalpina, dar cu importanță la nivel județean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, acest proiect poate ridica unele întrebări în privința oportunității, având în vedere că drumul traversează comunități mici și izolate.

Cu toate acestea, tocmai datorită caracterului modest al acestor comunități, există nevoia de a dezvolta o legătură rutieră care să valorifice ecosistemul și să faciliteze mobilitatea locuitorilor din zonă către zonele industriale ale județului.

Această mobilitate nu doar că va ajuta locuitorii din comunitățile periferice ale Aradului să acceseze mai ușor locuri de muncă, ci va contribui, de asemenea, la combaterea depopulării acestor mici comunități de-a lungul traseului”, a declarat președintele CJ Arad, Iustin Cionca, potrivit businessmagazin.ro.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema