Un diplomat rus anunță când și în ce condiții pot începe negocierile cu UcrainaVineri, 23 Decembrie 2022, ora 11:01

514 citiri

​Un diplomat rus de rang înalt a declarat vineri, 23 decembrie, că discuțiile privind garanțiile de securitate pentru Rusia nu pot avea loc atât timp cât militarii și „mercenarii” NATO rămân în Ucraina și cât timp continuă livrările de arme occidentale către Kiev, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat agenției de știri de stat ruse TASS, Alexander Darchiev, șeful departamentului pentru America de Nord al Ministerului rus de Externe, a declarat că discuțiile ar fi premature „până când potopul de arme și finanțare pentru regimul Zelenski se va opri, militarii/mercenarii/instructori americani și NATO vor fi retrași”.

Rusia se referă la voluntarii străini care luptă alături de armata ucraineană drept „mercenari” și a condamnat luptătorii străini capturați pentru că au acționat astfel.

Oficialii ruși au subliniat din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni deschiderea lor pentru discuții privind Ucraina, chiar dacă au subliniat că nu cred că Zelenski este interesat de o soluționare pașnică, scrie Reuters.

Darchiev a declarat că discuțiile ar trebui să fie precedate și de „recunoașterea realităților pe care le-am definit pe teren”, o referire aparentă la controlul Rusiei asupra unor părți din estul și sudul Ucrainei.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

6 kg de petarde confiscate de la doi ieșeni

Urmatoarea stire

Lista farmaciilor din București care sunt deschise de Crăciun. Unde să mergi în cazul unei urgențe medicale

Stiri pe aceeasi tema