Un deputat cere clemență pentru șoferii care conduc cu peste 100 km/h în localitate


O propunere de modificare legislativă cel puțin ciudată, prin care șoferii cărora le-a fost suspendat permisul de conducere, timp de 90 de zile, din cauza depășirii vitezei maxime admise cu mai mult de 50 km/h, ar putea cere amânarea aplicării acestei sancțiuni, intră în discuția Parlamentului.

„Sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile (…) poate fi amânată, prin cerere motivată adresată organelor care aplică legislația rutieră, o singură dată înăuntrul unui termen de 12 luni“, se arată în proiectul care mai precizează că șoferii care au fost surprinși la volan și sub influența alcoolului sau a drogurilor vor fi singurii care nu vor putea beneficia de această clemență. Adică, cei care au condus cu peste 100 de kilometri pe oră în localitate când erau beți sau drogați nu au dreptul să ceară o amânare a pedepsei.

Motivele

În expunerea de motive, inițiatorul, deputatul Dorel-Gheorghe Acatrinei, a explicat de ce consideră că este necesară această modificare legislativă. Concret, inițiativa vine în sprijinul șoferilor profesioniști, care după sancționare ar putea stabili astfel cu angajatorul perioada concediului de odihnă, în funcție de intervalul solicitat prin cererea depusă la poliție pentru aplicarea sancțiunii, dar și al altor șoferi care pot trece printr-un „eveniment neprevăzut şi nefericit, cum ar fi o înmormântare, sau un eveniment fericit, cum ar fi o nuntă sau un botez, situaţii când este nevoie de multe drumuri cu maşina“.

Proiectul a primit raport de respingere de la Comisia pentru industrii şi servicii, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Comisia pentru transporturi şi infrastructură, dar și de Guvern.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema