Un consilier al lui Iohannis, favorit pentru Ministerul Educa╚Ťiei


Ligia Deca, consilier preziden╚Ťial, ar urma s─â fie desemnat─â pentru a prelua mandatul de ministru al Educa╚Ťiei, ├«n urma demisiei lui Sorin C├«mpeanu, precizeaz─â pentru Mediafax surse politice.

ÔÇ×Cel mai probabil, ├«n locul lui Sorin (C├«mpeanu ÔÇô n.r.) va fi numit─â Ligia DecaÔÇŁ, au spus sursele politice.

Ligia Deca, n─âscut─â ├«n 1982, este doctor ├«n ╚Ötiin╚Ťe politice, titlu acordat ├«n 2016 de c─âtre Universitatea din Luxemburg ╚Öi absolvent─â a unui program postdoctoral la New Europe College. ├Än perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestion├ónd procesul de organizare a Conferin╚Ťei mini╚Ötrilor educa╚Ťiei din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

├Än perioada 2012-2015, a fost expert ├«n domeniul politicilor publice ├«n cadrul Unit─â╚Ťii Executive pentru Finan╚Ťarea ├Änv─â╚Ť─âm├óntului Superior, a Cercet─ârii, Dezvolt─ârii ╚Öi Inov─ârii ╚Öi cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timi╚Öoara (2014-2015) ╚Öi SNSPA (2019-2021).

Autoare ╚Öi coautoare a numeroase articole ╚Öi studii publicate ├«n reviste de prestigiu din domeniul politicilor educa╚Ťionale, cu o activitate ╚Ötiin╚Ťific─â ce a vizat subiecte variate, de la interna╚Ťionalizarea educa╚Ťiei superioare la practicile educa╚Ťionale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, ├«n calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia European─â etc. ├Än 2014, a fost invitat─â s─â fac─â parte din Grupul de Exper╚Ťi ÔÇ×╚śtiin╚Ťa ├«n educa╚ŤieÔÇŁ ├«nfiin╚Ťat la ini╚Ťiativa Comisiei Europene. ├Än perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright ├«n Rom├ónia.

Ligia Deca a fost numit─â Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numit─â ├«n func╚Ťia de Consilier Preziden╚Ťial.

Sorin C├«mpeanu a demisionat, joi, din func╚Ťia de ministru al Educa╚Ťiei. ÔÇ×Am decis, din proprie ini╚Ťiativ─â, s─â demisionez din func╚Ťia de ministru al educa╚ŤieiÔÇŁ, transmite el.

Premierul Nicolae Ciuc─â anun╚Ť─â c─â i-a acceptat demisia lui Sorin C├«mpeanu de la Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi-i mul╚Ťume╚Öte acestuia pentru ÔÇ×proiectele demarate ├«n beneficiul sistemului de educa╚ŤieÔÇŁ. El spune c─â urmeaz─â consult─âri pentru nominalizarea altui ministru al Educa╚Ťiei.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum să treci peste o despărţire: sfaturi de la 12 adolescenţi

Urmatoarea stire

Momente ru╚Öinoase pentru liderul AUR. George Simion, s─âltat de jandarmi la ora 3 diminea╚Ťa. Ce acuza╚Ťii grave i-au fost aduse

Stiri pe aceeasi tema