Un ciclon lovește din nou România. Alertă meteo cod portocaliu de furtuni în mai bine de jumătate de țară. Ploile ocolesc litoralulANM a emis o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 9 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10 de furtuni puternice. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

De asemenea, a fost emisă o alertă COD PORTOCALIU pentru ziua de vineri, în intervalul orar 14 – 23, de averse torențiale județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava.

”În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte”, a transmis ANM.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema