Un bebeluș din Neamț a fost opărit cu supă pe aproape jumătate din corp. Copilul internat la Iași


Un copil în vârstă de 1 an a fost transferat de la un spital din judeţul Neamţ la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, după ce a fost opărit din greşeală cu supă, potrivit Agerpres.

Coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului de Copii „Sf Maria” din Iaşi, dr Sidonia Susanu, a declarat, luni, că băiatul a suferit un accident casnic după ce mama a vărsat accidental oala cu supă peste el.

Medicul a spus că minorul a fost internat în Unitatea Funcţională Arşi ATI cu diagnosticul de arsură prin contact, grad II-III, extremitate cefalică, trunchi, membre superioare, aproximativ 43% suprafaţă corporală.

„Pacient a fost intubat orotraheal şi ventilat mecanic. În cursul serii de ieri (duminică – n.r) s-a efectuat tratamentul chirurgical primar al leziunilor de arsură, pansament cu presiune negativă. Se continuă în secţia ATI tratamentul de suport al funcţiilor vitale. Sperăm la o evoluţie favorabilă, dar deocamdată nu putem spune că este în afara oricărui pericol”, a transmis medicul Sidonia Susanu.

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

O primărie din Arad aşteaptă de trei ani un aviz pentru o investiţie de opt milioane de euro

Urmatoarea stire

Antigua și Barbuda este primul stat care anunță intenția a aboli monarhia după moartea Reginei Elisabeta a II-a/ Șeful guvernului din insula caraibiană a anunțat convocarea unui referendum în următorii trei ani

Stiri pe aceeasi tema