Un avion rusesc a fost distrus de partizani, în Belarus


Opozi┼úia din Belarus aflat─â ├«n exil a sus┼úinut duminic─â c─â un avion rusesc a fost distrus pe un aerodrom de l├óng─â Minsk, ├«n ceea ce a numit “cea mai de succes opera┼úiune de sabotaj” de la ├«nceputul conflictului din Ucraina, transmite luni AFP.

FOTO EPA EFE

“Partizanii (…) au confirmat succesul unei opera┼úiuni speciale care vizeaz─â aruncarea ├«n aer a unui avion rusesc rar pe aerodromul Maciuli┼čci, l├óng─â Minsk”, a informat pe Twitter Franak Viacorka, unul dintre principalii consilieri ai opozantei Svetlana Tihanovskaia.

Potrivit sursei citate,”doi belaru┼či au realizat opera┼úiunea” folosind drone.”Au p─âr─âsit deja ┼úara ┼či sunt ├«n siguran┼ú─â”, a ad─âugat el.

Viacorka nu a men┼úionat despre ce avion este vorba, preciz├ónd doar costul aeronavei – 330 de milioane de euro. Potrivit presei apropiate de opozi┼úie, este vorba despre un avion de supraveghere ┼či comand─â A-50.

“Sunt m├óndr─â de to┼úi belaru┼čii care continu─â s─â reziste ocupa┼úiei hibride ruse┼čti din Belarus ┼či s─â lupte pentru libertatea Ucrainei”, a declarat Svetlana Tihanovskaia pe Twitter.

Informa┼úiile date publicit─â┼úii de opozan┼úii belaru┼či au fost imposibil de verificat din surse independente, iar armata rus─â nu a reac┼úionat imediat.

Belarus, singurul aliat european al Rusiei ├«mpotriva Kievului, nu particip─â direct la ofensiva rus─â din Ucraina, dar a permis accesul trupelor ruse pe teritoriul s─âu pentru atacul ini┼úial, declan┼čat ├«n urm─â cu un an.

Rusia folose┼čte, de asemenea, aerodromurile din Belarus pentru a atac Ucraina, potrivit Kievului.

Cele dou─â ┼ú─âri ┼či-au intensificat exerci┼úiile militare ├«n ultimele luni, iar autorit─â┼úile de la Kiev se teme de intrarea ├«n conflict a Belarusului.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema