Un avion american doboară un obiect zburător deasupra Canadei


Un avion de luptă american, care acționează la ordinele președintelui Biden și al primului ministru Justin Trudeau al Canadei, a doborât sâmbătă un alt obiect zburător neidentificat, au declarat oficiali canadieni și americani, în cea mai recentă parte a dramei care se desfășoară pe cerul Americii de Nord.

„Am ordonat demolarea unui obiect neidentificat care a încălcat spațiul aerian canadian”, a spus domnul Trudeau într-o declarație postată pe Twitter. El a spus că un F-22 american cu Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord, care este operat în comun de Statele Unite și Canada, a doborât obiectul deasupra Teritoriului Yukon.

Ca și în cazul obiectului pe care domnul Biden a ordonat să fie doborât lângă Alaska vineri, oficialii au spus că încă nu au stabilit exact ce a fost aruncat din cer peste Yukon, care se învecinează cu Alaska.

Domnul Trudeau a spus că a vorbit cu domnul Biden sâmbătă după-amiază. „Forțele canadiene vor recupera și vor analiza acum epava obiectului”, a spus el în postarea sa pe Twitter.

Casa Albă a declarat într-o declarație sâmbătă că domnul Biden și domnul Trudeau „au discutat despre importanța recuperării obiectului pentru a determina mai multe detalii despre scopul sau originea acestuia”.

Sâmbătă târziu, Administrația Federală a Aviației a închis pentru scurt timp traficului aerian o zonă din apropiere de Havre, Mont. Agenția a folosit o terminologie similară cu o săptămână mai devreme, chiar înainte ca Statele Unite să doboare un balon spion chinez în largul coastei Carolinei de Sud. O declarație comună a NORAD și a US Northern Command a spus ulterior că NORAD a detectat o anomalie a radarului și a trimis avioane de luptă să investigheze, dar nu au găsit nimic care să se coreleze cu loviturile radar. Oficialii au recunoscut că o conștientizare sporită ar putea duce la rezultate false pozitive.

Obiectul doborât peste Yukon a fost captat de radar în timp ce trecea peste Alaska vineri seara, au declarat oficialii Pentagonului mai devreme sâmbătă. NORAD a trimis avioane de luptă americane, cărora li s-au alăturat curând luptători canadieni, pentru a-l urmări.

„Monitorizarea a continuat astăzi, când obiectul a traversat spațiul aerian canadian”, a spus Brig. Gen. Patrick S. Ryder, secretarul de presă al Pentagonului. F-22 a doborât obiectul deasupra teritoriului canadian folosind aceeași rachetă aer-aer Sidewinder care a fost folosită pentru a doborî două obiecte zburătoare anterioare, a spus generalul Ryder, inclusiv balonul spion chinez cu o săptămână mai devreme.

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin a vorbit sâmbătă la telefon cu omologul său canadian, Anita Anand, a spus generalul Ryder. Vorbind la o conferință de presă în acea seară, doamna Anand a descris obiectul ca fiind cilindric și a spus că este mai mic decât balonul spion doborât peste Atlantic în weekendul precedent.

Se crede că este rar ca Statele Unite să doboare obiecte zburătoare neidentificate. Dar tensiunile în SUA au fost mari încă de la descoperirea balonului spion chinez pe cerul american în urmă cu aproximativ două săptămâni, determinându-l pe secretarul de stat Antony J. Blinken să anuleze o călătorie planificată în China. Guvernul chinez a recunoscut că dirijabilul era unul de-al său, deși a spus că este pentru cercetarea vremii. Beijingul a spus că un balon similar care a fost observat în America Centrală și de Sud în același weekend a fost, de asemenea, pentru scopuri civile.

Agențiile de informații americane au stabilit că programul de baloane spion al Chinei face parte dintr-un efort global de supraveghere menit să colecteze informații despre capacitățile militare ale țărilor din întreaga lume, potrivit trei oficiali americani.

Zborurile cu balonul, cred unii oficiali, fac parte dintr-un efort al Chinei de a-și perfecționa capacitatea de a culege date despre bazele militare americane – de care este cel mai interesat – precum și despre cele ale altor națiuni în cazul unui conflict sau a tensiunilor în creștere. . Oficialii americani au declarat săptămâna aceasta că programul de baloane a funcționat din mai multe locații din China.

Vineri, oficialii americani au dezvăluit că armata a doborât un obiect zburător neidentificat deasupra Oceanului Arctic, lângă Alaska. John F. Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat într-un briefing de presă că obiectul a fost doborât „din abundență de precauție”.

Trupele de la US Northern Command au lucrat sâmbătă lângă Deadhorse, Alaska, cu unitățile Gărzii Naționale din Alaska, F.B.I. și forțele de ordine locale pentru a recupera obiectul și a determina natura acestuia, au spus oficialii Departamentului Apărării.

Având în vedere că activitățile de recuperare au loc pe gheața mării, la temperaturi înghețate și cu lumină naturală limitată, membrii serviciului sunt forțați să se miște încet, au spus oficialii.

„Nu avem alte detalii în acest moment despre obiect, inclusiv capabilitățile, scopul și originea acestuia”, a declarat Pentagonul într-o declarație despre incidentul din Alaska.

Au existat mai multe teorii la Washington cu privire la proveniența obiectelor, dar mai mulți oficiali ai administrației Biden au avertizat că au rămas multe necunoscute despre ultimele două obiecte doborâte. Statele Unite au monitorizat de multă vreme OZN-urile care intră în spațiul aerian american, iar oficialii cred că operațiunile de supraveghere ale puterilor străine, baloane meteorologice sau alte aglomerații aeropurtate pot explica cele mai recente incidente de fenomene aeriene neidentificate – vorbirea guvernului pentru OZN – precum și multe episoade. în anii trecuți.

Cu toate acestea, aproape toate incidentele rămân oficial neexplicate, potrivit unui raport care a fost făcut public în 2021. Agențiile de informații urmează să transmită Congresului un document clasificat până luni, actualizând acel raport. Documentul inițial a analizat 144 de incidente între 2004 și 2021 care au fost raportate de surse guvernamentale americane, în principal personal militar american.

Obiectul pe care oficialii militari americani l-au identificat în cele din urmă ca fiind un balon de supraveghere chinez a fost observat pentru prima dată deasupra Alaska pe 28 ianuarie, deși nu a ridicat semnale roșii la momentul respectiv. Apoi a plutit pe teritoriul canadian înainte de a reintra în spațiul aerian american deasupra Idaho pe 31 ianuarie. Oficialii militari nu l-au considerat o amenințare și, din îngrijorare pentru civilii de la sol, au așteptat să-l doboare până a ajuns în Atlantic în februarie. 4.

Articolul Un avion american doboară un obiect zburător deasupra Canadei apare prima dată în NewIT.

Citeste continuarea pe newit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Igor Armaș, fericit că a scăpat cu viață după intrarea lui Edjouma

Urmatoarea stire

Horoscop 13-19 februarie 2023 | republikaNEWS

Stiri pe aceeasi tema