Ultrașii români continuă „războiul” cu Ungaria. Ce hărți au adus pe stadion la meciul cu Belarus și ce mesaje xenofobe s-au auzit pe Arena Națională – VIDEOAu fost din nou tensiuni pe stadion și la meciul România – Belarus 2-1, după incidentele de la confruntarea din Andorra. Fanii români nu au uitat că maghiarii au cerut oficial să fie lăsați pe arene cu steaguri și fulare cu harta „Ungariei Mari” și le-au transmis mai multe mesaje xenofobe. Au adus cu ei și mai multe hărți, iar momentele au fost filmate de jurnaliștii playsport.ro.

Scandări xenofobe la meciul România – Belarus 2-1

România a câștigat cu 2-1 duelul cu Belarus, într-un duel din preliminariile Campionatului European de Fotbal la care au asistat 27.000 de spectatori. Și de data aceasta au fost probleme în tribună, așa cum s-a întâmplat și în Andorra. Doar că de data aceasta scandările xenofobe s-au auzit mult mai bine și au avut legătură cu ceea ce s-a întâmplat la meciul Sepsi – FC U. Craiova 1948. „In inima țării revizionism șovin teritorial / Autoritățile pun iar batista pe țambal” a fost mesajul suporterilor, scris pe un banner care a apărut în minutul 55.

Nu au fost uitați nici rivalii din Belarus, o țară care sprijină Federația Rusă în războiul cu Ucraina. „Eroii români uciși în prizoneriat zac în Belarus fără cruce creștină la cap”, a fost un alt mesaj apărut în peluză.

Reprezentanții Peluzei Nord Steaua au venit cu o hartă a României Mari. Jurnaliștii playsport.ro au filmat și o altă hartă în care apare Imperiului Mongol (VIDEO AICI). În secolul XIII, Imperiul Mongol, sub conducerea lui Genghis Khan, a invadat Europa Centrală și a ajuns în regiunea Ungariei. unde a provocat distrugeri masive. În timpul acestei invazii, regele maghiar Bela al IV-lea a fugit din capitala de atunci, Esztergom, și a căutat refugiu în alte regiuni ale țării.

Ce riscă naționala României după aceste mesaje și bannere

Toate aceste scandări și bannere au apărut deși se știa că UEFA a deschis deja o acțiune disciplinară după meciul Andorra – România, iar selecționerul se temea că naționala ar putea juca fără spectatori. „Ar fi o catastrofă (n.r. ca România să joace fără spectatori partidele din septembrie) pentru că avem nevoie de suporteri și doar împreună putem crește”, a spus Edi Iordănescu.

Playsport.ro scrie că dacă observatorul va nota în raport aceste probleme, Federația Română de Fotbal poate fi considerată recidivistă și naționala ar putea juca următoarea partidă de pe teren propriu în fața unor tribune goale.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema