Ultima oră! Rusia bombardează o conductă de amoniac esențială pentru Ucraina. Ce pericole uriașe pot genera atacurile comandate de Vladimir PutinUcraina denunță ultimele acțiuni ale Rusiei de distrugere a cele mai lungi conducte de amoniac din lume, mai exact, o conductă care trece prin regiunea Harkov și este potențial esențială pentru extinderea acordului care să permită exportul în siguranţă de cereale şi îngrăşăminte din porturile Mării Negre. Anunțul a fost făcut, marți seara, de un guvernator local, care a menționat că, momentan nu există un risc pentru sănătatea sau siguranța oamenilor.

Cum ar putea afecta Ucraina atacurile repetate asupra conductei de ammoniac din Harkov

Porțiunea de conduct aflată în Harkov este parte a celei mai mari conducte de amoniac din lume, întinzându-se pe aproximativ 2.470 de kilometri, de la Togliatti în Rusia pe râul Volga până la trei porturi la Marea Neagră. După invadarea Ucrainei în februarie 2022, conducta a fost închisă, dar distrugerea ei, poate influența negativ prelungirea iniţiativei pentru cereale la Marea Neagră, un pact încheiat în iulie 2022 cu scopul de a ajuta la gestionarea mai bună a crizei alimentare globale apărută în urma războiului.

Din fericire, după bombardamentul de marți seara, care a lovit conducta în zona satului Masiutvka, pentru moment nu au fost înregistrate scurgeri. De asemenea, un alt bombardament a avut loc peste noapte în apropiere de satul Zapadne, potrivit lui Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov.

„Nu există nicio ameninţare pentru viaţa şi sănătatea oamenilor”, a transmis acesta pe Telegram.

„Rușii vor să distrugă tot ce este viu”

În ciuda slabei armate ruse despre care se vehicula în spațiu public, Rusia dă dovadă de o revigorare pe câmpul de luptă, distrugând puncte importante pentru Ucraina. În cursul zilei de ieri, Rusia a aruncat în aer un vechi și vast baraj situat în sudul sudul Ucrainei, regiune controlată de Rusia, baraj care alimenta centrala nucleară de la Zaporojie, privocând adevărate pagube.

În urma inundației produsă în zona de război, multe trupe ruse au fost ucise, soldații fiind măturați de apele care au țâșnit după prăbușirea barajului.

Marți noapte, Ministerul Apărării ucrainenan a anunțat pe Twitter că, în urma distrugerii barajului hidrocentralei Nova Kakhovka, 300 de animale au murit în grădina zoologică cu acleași nume.

„Acesta este ecocid. Rușii vor să distrugă orice este viu”, a transmis sursa menționată mai sus.

De asemenea, Ministerul de Interne a anunțat că în afara lebedelor și rațelor, toate animalele au murit. Acțiunea a fost condamnată de înalți oficiali ai Uniunii Europene, care au solicitat pedepsirea Rusiei.

„Rusia va trebui să plătească pentru crimele de război comise în Ucraina. ACesta este un atac scandalos asupra infrastructurii civile, care pune în pericol mii de oameni în regiunea Herson”, a transmis Ursula von der Leyen, președintele Comisiei UE.

 

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema