Ultima ora local: Traseele microbuzelor TPL prelungite pana in Centru de luni 6 februarie » Monitorul de SuceavaTraseele principalelor linii TPL de microbuze din municipiul Suceava vor ajunge până în Centru, începând de luni, 6 februarie. Practic, se revine la traseele existente până la finele anului trecut, cu unele diferențe, după cum a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Am avut discuții cu conducerea TPL și începând de luni, 6 februarie, se revine la o parte din trasee, așa cum erau anul trecut.

Liniile 15, 22, 23, 26 și 30 vor merge până în Centru și de acolo înapoi, către Burdujeni Sat, Cartierul Tinereții, Laniște, Aleea Dumbrăvii și Ițcani.

Practic, vom avea în plus 7 microbuze care vor prelua călători între Orizont și Centru, fără a intra pe la Iulius Mall, așa cum am văzut că e foarte solicitată linia 1 de autobuze, tocmai din acest motiv, pentru că merge direct. Vom mai crește numărul de mijloace de transport de pe linia 1, fiind cea mai solicitată”, a spus Ion Lungu, indicând clar faptul că măsurile au ca scop evitarea supraaglomerării autobuzelor de pe liniile principale, dar și a stației de la Orizont, efect apărut după implementarea modificărilor de trasee de la 1 ianuarie 2023.

Edilul Sucevei spune că a solicitat TPL-ului refacerea traseelor de microbuze și optimizarea circulației autobuzelor, după ce a discutat cu numeroși suceveni nemulțumiți de efectele schimbărilor produse.

„Am dat crezare acestor oameni, le dau crezare în continuare. Această reformă a adus mai multe venituri la societatea de transport public local, dar, din păcate, am văzut un grad de nemulțumire a cetățenilor și mai ales în zona Orizont și ca urmare a fracționării traseelor. Facem servicii în interesul cetățenilor. Când facem un lucru nou trebuie să creștem calitatea ca să fie în primul rând cetățenii mulțumiți. Degeaba încasările TPL sunt mai bune dacă cetățenii nu sunt mulțumiți”, a concluzionat Ion Lungu.

Edilul Sucevei s-a arătat convins și optimist că rezultatul reformei din transportul public va fi bun – „până la urmă pentru că nu este foarte simplu atunci când vii cu ceva nou. Peste o lună de zile vom trage din nou concluzii și ne vom regla din mers până vom găsi un optim între venituri și gradul de satisfacție al cetățenilor”, a adăugat șeful administrației locale.

Flota auto principală cu care se efectuează transportul public local din municipiul Suceava este de 32 de autobuze electrice, la care se vor mai adăuga trei autobuze Solaris, produse de polonezi, ultimele din lotul de 15 achiziționat de municipalitate.

Citeste continuarea pe www.monitorulsv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Antonio Sefer dezvăluie de ce a refuzat transferul în Belgia: „Prea puțini bani”

Urmatoarea stire

Englezii n-au auzit de Țiriac, ”un mogul român al tenisului”

Stiri pe aceeasi tema