UE și NATO par să se pregătească pentru un război cu Rusia

Foto: Hepta
  • Serghei Lavrov a declară în timpul unei conferințe de presă că UE și NATO par să formeze o alianță pentru a lupta într-un război cu Rusia.
  • De asemenea, el a subliniat că Moscova se îndoiește că actuala atmosferă „rusofobă” din cadrul blocului va dispărea sau se va atenua în viitorul previzibil.
  • Comentariile vin în contextul în care UE a decis să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidați la aderarea la blocul comunitar.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Uniunea Europeană și NATO par să formeze un bloc pentru a lupta într-un război cu Rusia, potrivit baha.com.

Bineînțeles, vom privi cu realism comportamentul Uniunii Europene și vom urmări pașii reali pe care îi face„, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă cu omologul său din Azerbaidjan. De asemenea, el a subliniat că Moscova se îndoiește că actuala atmosferă rusofobă” din cadrul blocului va dispărea sau se va atenua în viitorul previzibil.

Făcând o comparație cu pregătirea lui Adolf Hitler pentru cel de-al Doilea Război Mondial, Lavrov a afirmat că Uniunea Europeană, împreună cu NATO, asamblează o coaliție modernă pentru un conflict și, în cele din urmă, un război cu Federația Rusă„.

Comentariile vin în contextul în care Suedia și Finlanda au depus oferte de aderare la NATO și în contextul în care UE a decis să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidați la aderarea la blocul comunitar.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

ISU Vâlcea: Un bărbat din Bucureşti s-a răsturnat cu motocicleta pe DN7 in zona localității Câineni

Urmatoarea stire

“Iar ai venit, prostule?” Copil de 13 ani din Prahova, bătut şi umilit de un coleg de clasă: părinţii s-au îngrozit când i-au citit jurnalul

Stiri pe aceeasi tema