UE și Japonia nu sunt pregătite pentru o interdicție totală a exporturilor către Rusia


UE și Japonia ar fi respins propunerea SUA de a anunța o interdicție a tuturor exporturilor către Rusia la summitul G7 din mai, scrie, citând surse anonime, Financial Times, preluat de BBC.

Săptămâna trecută, agenția Bloomberg a scris despre propunerea din cadrul G7 de a impune un embargo asupra exporturilor către Rusia de orice fel, cu excepția alimentelor și medicamentelor.

FT confirmă că o astfel de clauză este conținută în proiectul de declarație finală a summitului G7 din 19-21 mai. Potrivit ziarului britanic, această propunere a fost făcută de americani, care sunt nemulțumiți că rușii, cu ajutorul țărilor vecine, găsesc modalități de a ocoli sancțiunile și de a importa în continuare produse de înaltă tehnologie care pot fi folosite în industria militară.

Cu toate acestea, potrivit unor interlocutori anonimi ai ziarului, Japonia și Uniunea Europeană au respins deja această propunere.

„Din punctul nostru de vedere, pur și simplu nu este fezabil”, a explicat unul dintre oficiali.

Pentru Statele Unite, schimburile comerciale cu Rusia reprezintă doar o fracțiune infimă din totalul comerțului exterior, în timp ce țările UE și Japonia, chiar și după impunerea sancțiunilor, sunt legate din punct de vedere economic de Rusia vecină într-o măsură mult mai mare decât Statele Unite.

Din G7 fac parte SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Canada. În plus, Uniunea Europeană, reprezentată de liderii organismelor sale centrale, participă la lucrările G7.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema